system newsow od Nugatta |
Autor |
Wiadomość |
wormie
Praktyk

|
Wysłany: Nie 26 Sie, 2007 11:55 system newsow od Nugatta
|
|
|
hehehe:)
witam i mam nadzieje ze tak to znajdziesz bo wylaczyles PW w profilu tak...
otoz sprawa dotyczy systemu newsow na stronke....
temat 10000 razy poruszany na forum ale szlag mnie trafia juz nad tym i ciagle temat nie zamkniety........
zobaczylem sobie Twoja strone prywatna.... i no ladna ladna... ale Ty masz tam system newsow!!!
blagam..........gdybym byl po drugiej stronie kompa to wylizalbym Ci buty normalnie do zdarcia jezyka!
...udostepnij ten system.......ja kompletnie sie nie znam na php a pewnie to na php budowales co?.........tylko ta jedna rzecz....niech wisi na tej stronce, bo forum jest super:)
jak skoncze moja strone to normalnie caly plik zrodlowy udostepnie:D obiecuje |
Ostatnio zmieniony przez wormie Wto 28 Sie, 2007 08:50, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
Menel
Bywalec

|
Wysłany: Nie 26 Sie, 2007 14:51
|
|
|
przyłączam sie do prośby też bym to bardzo chciał ;] |
|
|
|
 |
Seb
Ekspert

Pomógł: 28 razy Wiek: 42 Dołączył: 09 Paź 2005 Posty: 591 Skąd: takie pytanie?
|
Wysłany: Nie 26 Sie, 2007 20:40
|
|
|
hahaha do zdarcia języka nawet jeśli nugatt to 79 letnia panna chodząca w sandałkach i mająca łysiczkę lancetowatą m/dzy paluszkami? |
|
|
|
 |
nugatt

Pomógł: 75 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1389 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Nie 26 Sie, 2007 21:56
|
|
|
jestem na forum ale nie na pw. nie ma mnie też na gg. mam system newsów z pliku tekstowego . ale jaką to miałoby mieć funkcjonalność? jeżeli dodatkowo edycja każdego newsa z osobna to odpadam i jeszcze baza danych to odpadam. |
_________________ tomekf /// swishmaxxx |
|
|
|
 |
wormie
Praktyk

|
Wysłany: Pon 27 Sie, 2007 08:08
|
|
|
oj nie!
nie klopocz sie!
powaznie to bylbym wdzieczny za cokolwiek:P
a Twoj system wpisuje wszystkie newsy razem tak? nie, ze dodaje sie je osobno? bo nie rozumiem?
czy moze poprostu tych starych nie da sie edytowac?
to jest najwazniejsze.
chodzi o to ze wujek se chce samemu wpisywac jak cos nowego sie bedzie dzialo w jego firmowej ofercie i se wymyslilem ze zrobie to w postaci takich newsow na stronie:)
wiec takie cos byloby ok pewnie:)
jesli chodzi o moje umiejetnosci to
www.bronek.com.pl zrobilem juz kiedys dawno...ale to jakies 3 lata juz ma:P
a potem sie lenilem:P
o i jeszcze to mi sie podoba:
http://bronek.com.pl/firma/brinkmann.html
tu sie juz pobawilem troche skryptami robiac to menu:)
pozdrawiam:)
sam nie wiem po co to poslalem:P hehe ale jakby sie komus cos podobalo co ja zrobilem i chcialby wiedziec jak to oczywiscie powiem, bo chce tez jakos w zamian cos skoro masz jakas chorobe miedzy palcami?................. |
|
|
|
 |
Menel
Bywalec

|
Wysłany: Pon 27 Sie, 2007 08:28
|
|
|
hehe ja postanowiłem sobie przerobić guestbooka opartym na php.
Czyli dodawanie newsów z poziomu admina bez ingerowania w pliki swisha i bez ingerowania w plik na serwerze.
i żeby dodać newsa logujesz sie na jakiś tam hasło i login i dodajesz newsa który zostaje zapisany w pliku .txt nie będzie można ich edytować jedynie z poziomy serwera czyli bezpośrednio plik .txt |
|
|
|
 |
nugatt

|
Wysłany: Pon 27 Sie, 2007 12:59
|
|
|
ja mam tylko plik tekstowy. jak ktos chce to mogę zrobić proste (wszystko naraz) edytowanie on-line. jak coś bardziej skomplikowanego to trzebaby zrobić/przystosowac jakiegoś cms'a |
|
|
|
 |
Menel
Bywalec

|
Wysłany: Pon 27 Sie, 2007 14:54
|
|
|
nugatt napisał/a: | ja mam tylko plik tekstowy. jak ktos chce to mogę zrobić proste (wszystko naraz) edytowanie on-line. jak coś bardziej skomplikowanego to trzebaby zrobić/przystosowac jakiegoś cms'a |
ja bym się nie pozłościł gdyby aktualizacja była z poziomu admina tylko żeby jeszcze jakiś obrazki można było dodawać najlepiej w tekście tylko BBcode w tagach img
no i scrool do wyświetlanego tekstu bo pruduje tez to wszystko naraz zrobić ale ja tego porostu nie umie nie jestem do tego stworzony ;p
aa i zeby sie w wersji 2004 otwarło ;p |
|
|
|
 |
nugatt

|
Wysłany: Pon 27 Sie, 2007 14:59
|
|
|
Menel napisał/a: | aa i zeby sie w wersji 2004 otwarło | no chyba żartujesz.
podstawy html też sie przydadzą.
wiesz, że z obrazkami w tym formatowaniu html jest problem. czytałeś o tym na forum |
|
|
|
 |
Menel
Bywalec

|
Wysłany: Pon 27 Sie, 2007 16:19
|
|
|
jakieś podstawy tam mam więc nie ma większego problemu :p
ale żeby to wszystko jakoś współgrało i jak zrobisz daj przykład na www ;p |
|
|
|
 |
wormie
Praktyk

|
Wysłany: Pon 27 Sie, 2007 20:44 hmmmmmmmmmm
|
|
|
emmm....musialem zmienic temat bo dostalem ostrzezenie:P
Nugatt...a ten system co masz na domowej stronie to nie ma panelu admina jakiegos?
bo tu na forum juz ktos zamieszczal taki panel logowania, i byla nawet wersja gdzie sie dalo posty posylac newsow ale o tyle to bylo zle ze te posty sie nie zapisywaly na stale....
tzn wiadomo no tam nie bylo w ogole php.........sama animacja.........
mi nie trzeba z obrazkami ani przewijaniem... takie rzeczy to moze jak sam pokombinuje to se potem dodam....wystarczy sam tekst.....
please
[ Dodano: Wto 28 Sie, 2007 10:40 ]
przepraszam Nugatt, a mozesz juz skasowac tamten temat o ramkach czy tylko mozesz zamykac tematy? bo odpisalem juz na ten link ktory mi podales, gdzie juz traktuje sie o tych problemach....
a co do tego tematu, tzn systemu newsow, mozesz pomoc? w tedy moznaby zamknac na zawsze temat systemu newsow chyba na tym forum. |
|
|
|
 |
nugatt

|
Wysłany: Wto 28 Sie, 2007 10:43
|
|
|
nie mam żadnego systemu newsów, chyba że nazywasz tak łączenie się przez ftp i pisanie w notatniku |
|
|
|
 |
wormie
Praktyk

|
Wysłany: Wto 28 Sie, 2007 10:47
|
|
|
acha...czyli u Ciebie na stronie newsy owszem sa z pliku tekstowego ale musisz je wsadzac na ftp?
a jak ten plik wyglada? musi byc jeden na wszystkie newsy czy kazdy plik to jeden news?
szkoda ze nie ma panelu ........ rozumiem.... a przegladales ten panel logowania?
mopze daloby sie go przerobic tak zeby dzialal z Twoim ladowaniem z txt???? |
|
|
|
 |
nugatt

|
Wysłany: Wto 28 Sie, 2007 10:56
|
|
|
jak zrobie coś do piątku to pokażę |
|
|
|
 |
nugatt

|
|
|
|
 |
nugatt

|
Wysłany: Czw 30 Sie, 2007 14:04
|
|
|
chociaż buber zhakował ale nawet sie nie pochwalił jak i co... po prostu nie chce mi sie robić czegoś co potem używacie w komercyjnych projektach.
jakoś łazi... |
|
|
|
 |
stefcio
Ekspert

Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 14 Lut 2006 Posty: 530 Skąd: wawa
|
|
|
|
 |
wormie
Praktyk

|
Wysłany: Czw 06 Wrz, 2007 10:00
|
|
|
dzieki Stefcio, juz przegladalem Twoj projekt, jest wypas ale wyswietla newsy na osobnej stronie ktora bynajmniej nie jest juz podstrona w swish....
i ja nie umiem tego przerobic:(
a Nugatt...no wiem ze pewnie Ci sie nie chce:/ dlatego prosilem bo bylem pewien, ze sam masz cos takiego i poprostu to udostepnisz........nic poza tym:)
ale dzieki:) bylem chory i nie bylo mnie w domu ostatnio ale teraz sie przyjrze wreszcie w ogole co poslales:)
pozdrawiam:) |
|
|
|
 |
|