Swf1 ladowany do swf'a 2- 'gotoSceneAndPlay' odnosi sie do 1 |
Autor |
Wiadomość |
kubaz
Początkujący

|
Wysłany: Wto 31 Lip, 2007 13:52 Swf1 ladowany do swf'a 2- 'gotoSceneAndPlay' odnosi sie do 1
|
|
|
Witam
Jak robie 2 swf'y przy czym drugi jest ladowany do pierwszego, mam w nim oto taki kod:
Kod: | on (press) {
gotoSceneAndPlay("Scene_1",6);
} |
I niestety odnosi sie on do Scene_1 ale w tym pierwsyzm swf'ie, co na to poradzic? Jak zmienic powyzszy kod aby odnosil sie do wlasciwego pliku?
Jeszcze jeden problem - zrobilem galerie w pliku ladowanym i niestety pokazuje mi sie ostrzezenie bezpieczenstwa jak laczam ten plik ("Adobe Flash Player has stopped a potentially unsafe operation"). Co mam zrobic bo juz mnie to zaczyna irytowac:( |
|
|
|
 |
nugatt

Pomógł: 75 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1389 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Wto 31 Lip, 2007 19:05
|
|
|
problem polega na tym, że po eksporcie do swf nie ma takiego czegoś jak scena - jest jeden timeline (listwa czasowa). i ten kod z innego swf nie zadziała.
w filmie, do którego ładujemy stworzyłem sprite, w którym umieściłem przejście do sceny pierwszej. swishmax, przy eksporcie skonwertuje sobie go jak potrzeba, a my mozemy odwołać się do tego sprite'a wciskając guzik w pliku ładowanym.
plik film ładowany jest do drugiej sceny pliku Movie1 |
_________________ tomekf /// swishmaxxx |
|
|
|
 |
kubaz
Początkujący

|
Wysłany: Wto 31 Lip, 2007 21:09
|
|
|
Albo ja nie bardzo rozumiem tego co mi wytlumaczyles (co jest bardzo prawdopodobne:)) albo ja zle przedstawilem problem, dlatego TUTAJ jest to o co sie rozchodzi (zeby bylo jasne w czym mam problem).
Jeszcze jedna sprawa - nie wiem dlaczego ale jak ta galeria jest ladowana przez index to gdy zjedzie sie ponizej miniaturek to przeskakuja one do poczatkowej pozycji (powinny zostac, tak jak to sie dzieje gdy otwiera sie to jako osobny swf). |
|
|
|
 |
|