Złożony problem |
Autor |
Wiadomość |
maciejn
Początkujący

|
Wysłany: Wto 26 Cze, 2007 22:51 Złożony problem
|
|
|
Czy możliwe jest uruchomienie pewnej akcji animacji o określonej godzinie. np. o godzinie 18 animacja zacznie się ściemniać? Pewnie nikt nie jest w stanie odpowiedzieć na to pytanie.
Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum.
[ Dodano: Wto 26 Cze, 2007 22:52 ]
|
|
|
|
 |
michaelm82
Początkujący

|
Wysłany: Wto 26 Cze, 2007 23:12
|
|
|
animacji zapisanej w jakim pliku? flasha? avi? exe'cu?
zawsze mozna skorzystac (w przypadku tych 2 ostatnich rozszerzen) z zewnetrznego pliku, napisac programik w pascalu, ktory to zrobi.
czy www ma taka mozliwosc? nie wiem, moze pehap, tylko musisz miec przegladarke wlaczona ;-D |
|
|
|
 |
maciejn
Początkujący

|
Wysłany: Sro 27 Cze, 2007 09:45
|
|
|
Chodzi mi o Flash (swish). Np. animacja przedstawia miasto za dnia, o godzinie 19.00 tak jak rzeczywiście robi się ciemno na dworze aby uruchomiła się druga część animacji i aby nastała noc w animacji. Czy jest to możliwe. Jak to podłączyć pod zegar komputera? Czy jest to wogóle możliwe.
Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
|
 |
nugatt

Pomógł: 75 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1389 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Sro 27 Cze, 2007 11:44
|
|
|
maciejn napisał/a: | Jak to podłączyć pod zegar komputera? | oczywiście poszukaj zegar/data/czas - jakoś tak - dasz warunek if i bedzie git. używaj szukaj michaelm82 napisał/a: | animacji zapisanej w jakim pliku? flasha? avi? exe'cu?
zawsze mozna skorzystac (w przypadku tych 2 ostatnich rozszerzen) z zewnetrznego pliku, napisac programik w pascalu, ktory to zrobi.
czy www ma taka mozliwosc? nie wiem, moze pehap, tylko musisz miec przegladarke wlaczona ;-D | |
_________________ tomekf /// swishmaxxx |
|
|
|
 |
|