Pętła na bannerkach reklamowych? |
Autor |
Wiadomość |
Pavlik
Bywalec
|
Wysłany: Czw 17 Maj, 2007 17:48 Pętła na bannerkach reklamowych?
|
|
|
Zrobiłem pojawiające i znikające bannerki:
http://szampanska.pl/layout/linki.swf
ale nie do końca mi to wyszło. Chce aby to sie ładnie zapętlało bo w tej chwili wszystko "siedzi" w jednej scenie i aby pierwszy banner pojawił się znowu trzeba czekać aż zniknie ostatni. Nie da się z tego przypadkiem zrobić gąsiennicy?
Dzięki |
|
|
|
|
roland
Site Admin Roland Zimek
Wersja SWiSH: Max4
Pomógł: 31 razy Wiek: 58 Dołączył: 21 Sty 2005 Posty: 424 Skąd: Opole
|
Wysłany: Pią 18 Maj, 2007 09:07
|
|
|
Zrób każdy banerek jako osobny duszek z zapętleniem. Uruchomienie poszczególnych duszków wstaw co kilka klatek |
|
|
|
|
Pavlik
Bywalec
|
Wysłany: Nie 10 Cze, 2007 13:46
|
|
|
Nie bardzo wiem jak je rozmieścić... bo na dzień dzisiejszy jest jedna scena i w niej 12 obrazków. 1 jest tłem a pozostałe są przyciskami które mają taką samą sekwencję efektu: fade in, 10 klatek przerwy, fade out (następny rozpoczyna się o 5 klatek później).
ps. link do animacji zmienił lokalizację:
http://www.szampanska.pl/...anska/flash.swf |
|
|
|
|
mezon
Praktyk
Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Mar 2007 Posty: 31 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: Nie 10 Cze, 2007 18:59
|
|
|
Animacja zaczyna się od początku (co za zdanie, a co od środka ma się zacząć...) a potem na końcu przejście do ramki która jest kluczowym ogniwem dla pętli - koniec i to miejsce wyglądają tak samo o coś tak jakby ... No zacząć się musi jakoś.
Pozbieraj do kupy i wyjdzie pewnie to co chcesz. |
|
|
|
|
Pavlik
Bywalec
|
Wysłany: Pon 11 Cze, 2007 10:33
|
|
|
mezon napisał/a: | Animacja zaczyna się od początku (co za zdanie, a co od środka ma się zacząć...) a potem na końcu przejście do ramki która jest kluczowym ogniwem dla pętli - koniec i to miejsce wyglądają tak samo o coś tak jakby ... No zacząć się musi jakoś.
Pozbieraj do kupy i wyjdzie pewnie to co chcesz. | Powiem krótko. Jakie to proste aczkolwiek jakoś w przypadku flasha bym na to nie wpadł. Dziękuję. |
|
|
|
|
|