|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
Scroll tekstu i grafiki |
Autor |
Wiadomość |
ohmin
Mistrz Kriss_kross
Pomógł: 1 raz Wiek: 50 Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 142 Skąd: Sucha Beskidzka
|
Wysłany: Czw 24 Maj, 2007 06:47 Scroll tekstu i grafiki
|
|
|
W załączniku jest plik, pewnie znany już większości. Chodzi o scroll tekstu i grafiki, wszystko działa ładnie, tylko po mojej modyfikacji jest ZONG. Co muszę zrobić by ograniczyć przewijanie tekstu i grafiki. Teraz mam tak, że po przewinięciu całego obszaru w którym znajduje się txt i graf, przewija mi nadal, chciałbym to ograniczyć, koniec treści, koniec przewijania, co jest za to odpowiedzialne, jaki skrypt (po chłopsku), Druga sprawa, powiędzy strzałkami, góra-dół, jak wstawić belkę, którą, można złapać myszką, i przewijać w.w.
Proszę o przykład na załączonym pliku i ewentualny opis działania, być może jest to tutaj gdzieś na forum, proszę o link -> nie znalazłem |
|
|
|
|
mielu
Pomógł: 131 razy Wiek: 47 Dołączył: 06 Kwi 2006 Posty: 1177 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Czw 24 Maj, 2007 08:44
|
|
|
witam
w załączniku daje scroll, który sprawdza wysokość pola przy załadowaniu i sam nadaje sobie ograniczenia co do wysokości, jest on jeszcze niedopracowany ale działa całkiem przyzwoicie, mankamentem jest to że przy krótkich tekstach wolno przewija.
jak to działa: do sprita show ładujesz obrazki i text i jush |
|
|
|
|
ohmin
Mistrz Kriss_kross
Pomógł: 1 raz Wiek: 50 Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 142 Skąd: Sucha Beskidzka
|
Wysłany: Czw 24 Maj, 2007 09:06 RE
|
|
|
Dzięki mielu, znalazłem podobny, na razie jestem w trakcie prób, mimo wszystko i twój przeglądne
[ Dodano: Pią 15 Cze, 2007 18:21 ]
scrolli fajny, pochodzena nie pamiętam
[ Dodano: Sob 30 Cze, 2007 15:09 ]
Może ktoś mi podpowie, dlaczego załączony "scoll" nie działa w zewnętrzym swf'ie. Nie Potrafię sobie z tym poradzić.
[ Dodano: Sob 07 Lip, 2007 13:49 ]
Proszę o pomoc w tym temacie! |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.11 sekundy. Zapytań do SQL: 15 |
|
|