SWiSH Forum Strona Główna SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak zrobić kilka loadingów
Autor Wiadomość
jujek
Początkujący

Wysłany: Sro 11 Kwi, 2007 21:58   Jak zrobić kilka loadingów

Na samym początku witam Was.
Mam następujący problem - stworzyłem stronę internetową www.propaganda.net.pl wszystko byłoby ładnie pięknie tylko, że ona zajmuje 2mb - troszkę to jest dużo a jeszcze mam troszkę plików do zamieszczania. Wiem, że istnieje taka opcja jak Sprite - ogólnie stronkę chcę podzielić na oddzielne pliki swf czyli np. zakładki O firmie, realizacje, oferta kontakt to jest jeden swf, który ma swój pasek ładowania a np wizytówki do druki plik swf który ma pasek ładowania - wiem jak to połączyć tylko problemem jest to że jak załaduje mi się index czyli te działy o firmie realizacje oferta kontakt a następnie chciałbym kliknąć na wizytówki to znika mi całe tło z poprzedniego swf a chciałbym żeby zostało tylko w mijsce oferty pokazał się pasek ładowania i po załodowaniu ujawnił się dział wizytówki. Może to skomplikowanie napisałem ale nie wiem dokładnie jak to opisać. Może Wam pomoże ta stronka, która robił mój brat www.jfm.pl tam ma właśnie w każdym dziale oddzielne paski ładowani zachowując szatę graficzną strony.

Pozdrawiam
Jujek

Seb 
Ekspert

Wysłany: Czw 12 Kwi, 2007 01:26   

ejo.

2 mb i czekanie.. przy agencji to za dużo
nie wszedłbym na taką choćby mnie parówkami zachęcali
zmień to ;-)

http://swish.wodip.opole....opic.php?t=2180 zassij plik
tło zostaje resztę opierasz na ładowniu plików w "ekranie" czyli sprajcie o którym piszesz

na jfm tak jest, że każdy ładowany sprajt zaczyna się preloaderem
a ekran jest umieszczony na tle strony, która jest plikiem index.swf

reszta to to co piszesz ze chcesz podzielić czyli o firmie, realizacjie, oferta, kontakt
każdy robisz na oddzielnie ładowanym pliku swf
i wczytujesz onLoadMovie...blablabla do pliku głównego, czyli tła- prawdopodobnie będzie to index.swf

jujek
Początkujący

Wysłany: Sro 18 Kwi, 2007 12:12   

Witam
Wydawało mi się, że zrobienie będzie całkiem proste ale jednak się myliłem... Poniżej zamieszczam dokładnie jak bym chciał podzielić działy na loadingi, jeśli ktoś jest w stanie mi pomóc to będę wdzięczny ...

Index.html - tutaj ma się znajdować O firmie, Oferta, Realizacje, Kontakt
Następnie jak się wejdzie w wizytówki to stworzyłem kolejny .swf ---> problem w tym że nie wiem dokładnie jak to ze sobą połączyć i żeby tło zostało z index.html - po kliknięciu na dział wizytówki chciałbym żeby ukazało się puste tło w środku ale oczywiście z menu oraz żeby zaczął się wgrywać loadin (wiem, że ten loading mam zamieścić w drugim .swf czyli wizytówki.swf) ta sama operacja tyczyła by się firmówki,ulotki itd.

Jeśli jest ktoś w stanie mi pomóc - będę wdzięczny

mielu 

Wysłany: Sro 18 Kwi, 2007 12:26   

zobacz to

Odpowiedz do tematu