Joystick/pad w grze? szukam kodu dczytujacego klawisze pada. |
Autor |
Wiadomość |
maru
Przyjaciel

|
Wysłany: Czw 12 Kwi, 2007 08:46 Joystick/pad w grze? szukam kodu dczytujacego klawisze pada.
|
|
|
szukam symbolu jaki odczytuje nacisniecie klawisza na padzie lub ruch joysticka.
czyli tak jak strzalka w gore to <Up> w dol to <Down> itd... a jaki symbole ma joy
dostepne sa wszystkie klawisze z klawiatury prawda. a ja bym chcial jeszcze joystick lub pad bo zrbilem gierke w samochodziki i trzeci gracz juz nie miesci sie przy klawiaturze.... wiadomo. |
|
|
|
 |
nugatt

Pomógł: 75 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1389 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Czw 12 Kwi, 2007 12:28
|
|
|
a widziałeś kiedykolwiek w internecie taką opcję? ja nigdy. moze przy użyciu flexa? zrób sterowanie myszką. |
_________________ tomekf /// swishmaxxx |
|
|
|
 |
wojasso
Specjalista PsYcHoPaTa

Pomógł: 15 razy Wiek: 33 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 137 Skąd: Wadowice
|
Wysłany: Czw 12 Kwi, 2007 16:35
|
|
|
No widzisz nugacie... a ja jednak mam pewien pomysł, choć bardzo trudny. Bo skoro można w emulatorach zinterpretować przyciski klawki na przyciski joya to również można też odwrotnie więc wystarczy tylko odpowiedni program(interpreter) do joya i wtedy można jego guziki podstawić pod guziki klawki a wtedy to już bułka z masłem... |
|
|
|
 |
maru
Przyjaciel

|
Wysłany: Pią 13 Kwi, 2007 12:49
|
|
|
jak ktos bedzie gral mysza to bedzie nieco nie fair wobec innych.
pewnie skonczy sie na emulatorze, tego sie spodziewalem. jak juz skoncze gierke i bedzie miala jakis skladny interface to wstawie na forum ale tego 3ciego gracza wywale bo i tak nikt nie skozysta. |
|
|
|
 |
|