Komunikacja między swf-ami |
Autor |
Wiadomość |
cammil
Praktyk

|
Wysłany: Czw 15 Mar, 2007 17:10 Komunikacja między swf-ami
|
|
|
Witam. Szukałem na forum i albo zrobiłem to źle (jeśli tak to z góry przepraszam) albo nie ma nigdzie odpowiedzi na moje pytanie. Brzmi ono:
Czy możliwa jest komunikacja między swf-ami, chodzi o to że posiadam swfa głównego do którego wczytuje swfy zewnętrzne. Chciałbym aby np "on frame 22" swfa wczytywanego (zewnętrznego) swf główny robił np: "go to and play (frame)". Proszę o pomoc. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
stefcio
Ekspert

Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 14 Lut 2006 Posty: 530 Skąd: wawa
|
Wysłany: Czw 15 Mar, 2007 17:21
|
|
|
W głównym swfie masz zalożmy sprite ladownik.Do niego jest ładowany swf o nazwie zal.
ladownik.zal.goandplay(frame);
Albo po przez php lub pliki txt. |
_________________ Stefan
Kliknij na przycisk Pomógł--jak ci pomogłem:)) |
|
|
|
 |
cammil
Praktyk

|
Wysłany: Czw 15 Mar, 2007 17:37
|
|
|
no tak. W głównym jest sprite "ładownik" ale nie rozumiem bardzo - jak z ładowanego pliku sterować głównym ? Mógłbyś jaśniej ?
Konkretnie to będę do głównego swf-a ładował plik swf z filmem zrobiony w programie Swish Video. Chciałbym żeby w momencie gdy film się skończy główny swf przeszedł "dalej". |
|
|
|
 |
wojasso
Specjalista PsYcHoPaTa

Pomógł: 15 razy Wiek: 33 Dołączył: 14 Gru 2006 Posty: 137 Skąd: Wadowice
|
Wysłany: Czw 15 Mar, 2007 18:28
|
|
|
Po prostu aby sterować głównym swfem z ładowanego do jakiegoś sprita wstawiasz do tego ładowanego swf-a skrypt on frame ileśtami dalsza część. Wpisują root odniesiesz się do całej animacji, czyli po załadowaniu swfa do sprita odniesiesz się do głównego swfa. Pamiętaj, że zadziała to dopiero po exporcie plików |
|
|
|
 |
|