SWiSH Forum Strona Główna SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
co lepsze? Sprity czy sceny
Autor Wiadomość
lukas0816
Bywalec

Wysłany: Wto 06 Lut, 2007 09:38   co lepsze? Sprity czy sceny

Witam. Mam takie pytanko. Mam jakas scene i na niej jakies tlo. Na gorze jest sobie baner a pod spodem menu. Gdy klikam na jakas pozycje z menu to chcialbym zeby pojawiala sie jakas polprzezroczysta ramka w ktorej mialbym jakis opis adekwatny do wybranej pozycji z menu. W tej ramce mam jakas animacje (pojawiaja sie obrazki, tekst, itd...). To wszystko juz mam. Teraz moje pytanie brzmi, jak zrobić żeby wlasnie ta ramka wyjeżdzala a po kliknieciu na jakis jej element sie chowala (np na standardowy X w rogu). Mam ta ramkę w sprite zgrupowana i juz w niej jakis efekt ale przy jej zamykaniu chciałbym żeby przed zniknieciem najpierw pochowaly sie jakies jej elementy a potem znikla sama ramka... Nie wiem czy zrobic przejscie do innej sceny po kliknieciu na tego X w ktorej bedzie mi sie chowala ta ramka... Po za tym jak bede mial paredziesiat takich ramek i scen z tym samym tlem to mi moze ta animacja spuchnac do mega rozmiarow... Chodzi mi o cos takiego jak na tej stronie http://www.kartki-ela.home.pl/ Troche to zakrecilem ale mam nadzieje, ze ktos wie o co mi chodzi. Jesli ktos moze mi pomoc to prosze o podpowiedz jakiegos optymalnego rozwiazania. Ewentualnie moge wyjasnic jeszcze jesli ktos mialby pytania. Pozdrawiam, Łukasz

Moze jeszcze bardziej sprecyzuje chodzi o to chyba, zeby sprite byl wykonywany do pewnego momentu a po kliknieciu w X wykonywal sie dalej czyli jego elementy sie pochowaja i sprite zniknie (czyli ta ramka). Pozdr

nugatt 

Wysłany: Wto 06 Lut, 2007 10:43   

sprite'y

Odpowiedz do tematu