loadmovie nie ładuje 2 sceny |
Autor |
Wiadomość |
alex02
Przyjaciel

|
Wysłany: Wto 23 Sty, 2007 11:20 loadmovie nie ładuje 2 sceny
Moje WWW: www.allegraf.pl |
|
|
Jest plik index.swf. Poleceniem loadMovie czytuje się do niego plik portfolio.swf. Portfolio ma 2 sceny. w pierwszej klatce 1 sceny jest "stop", żeby się na niej zatrzymało. Jest tam też przycisk kierujący do 2 sceny
on (release) {
gotoSceneAndPlay("bigstar22",1);
}
i nie działa
index.swf zaczyna się odtwarzać od początku. Kiedy jest gotoSceneAndStop index.swf zatrzymuje się na preloaderze.
Portfolio.swf włączany osobno działa jak trzeba.
Doradzie coś bo już cholery dostaję. |
|
|
|
 |
Seb
Ekspert

Pomógł: 28 razy Wiek: 42 Dołączył: 09 Paź 2005 Posty: 591 Skąd: takie pytanie?
|
Wysłany: Wto 23 Sty, 2007 13:35
|
|
|
wrzuć plik |
|
|
|
 |
alex02
Przyjaciel

|
Wysłany: Wto 23 Sty, 2007 14:48
|
|
Pliki są tutaj
http://abielinski.w.interia.pl/proba/swish/
W międzyczasie zrobiłem wersję bez wczyrywania drugiego pliku. Zrobiłem tam dodatkowy przycisk cofnij. Włącza on niestety odtwarzanie całości od początku albo nie działa wcale. Myślę więc, że coś jest popierdzielone w tej podstawowej wersji index.swi. |
|
|
|
 |
Seb
Ekspert

Pomógł: 28 razy Wiek: 42 Dołączył: 09 Paź 2005 Posty: 591 Skąd: takie pytanie?
|
Wysłany: Wto 23 Sty, 2007 15:01
|
|
|
a nie masz czegoś takiego jak http://swish.wodip.opole....light=swf++swfa ?
bo może trzeba po prostu zrobić inaczej, jeśli to to to pisz jeśli nie to to to nie pisz i zobaczę czy będę w stanie pomóc zaglądając do pliku
to to to to do zobaczenia później |
|
|
|
 |
alex02
Przyjaciel

|
Wysłany: Wto 23 Sty, 2007 15:18
|
|
Mając na względzie modyfikacje na stronie w przyszłości lepiej byłoby pociachać toto an mniejsze kawałki. Tylko że już konceptu nie mam. Pokombinuję z jakimiś maskami bo nie mam wyjścia.
Dzięki za zaangażowanie
[ Dodano: Sro 24 Sty, 2007 10:15 ]
Gra i bucy. Żeby nie odtwarzało całej animacji od początku przy cofaniu do tyłu w historii, wstawiłem na twardo adres sprajta pomimo tego, że program nie wymieniał go jako możliwego do wstawienia w okienku target. Zrobiłem jednopoziomowe wczytywanie zewnętrznego swfa. Wracać do dwupoziomowego już mi się niechce. Nie używajcie we wczytywanym pliku ścieżki "_root" bo przewali cała animację. Zamiast tego po kolei "_parent._parent.costam" |
|
|
|
 |
|