Bardzo fajny efekt - prośba o pomoc w tłumaczeniu |
Autor |
Wiadomość |
Elmo
Początkujący

|
Wysłany: Wto 02 Sty, 2007 09:49 Bardzo fajny efekt - prośba o pomoc w tłumaczeniu
|
|
|
Witam,
troche kiepsko u mnie z angielskim, więc jeśli ktoś miałby wolna chwilkę, to czy mógłby przetłumaczyć ten tutorial - zwłaszcza punkt 6 i 7?
http://www.13dots.com/for...?showtopic=4696
Z góry dziękuję. Pozdrawiam
Jacek |
|
|
|
 |
Piotrek
Doradca

Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 69 Skąd: Krakow
|
Wysłany: Sro 03 Sty, 2007 09:37
|
|
|
hej,
tlumaczyc nie bede bo sensu nie ma
chodzi o to, ze jak sobie narysujesz juz te linie to konwertujesz to do sprite. jak juz masz sprite to zaznaczasz w nim opcje "use button object as mask" . wiec masz sprite z tym co ma sie pokazac kiedys i ma on opcje maski. teraz pod linie podkladasz sobie w spricie kolor. pod kolor podkladasz maske, maska to jakikoliek ksztalt. w sprite ktorym zrobiles jest tak, ze ostatni obiekt, ten na dole, to maska i to co jest u gory bedzie widoczne tylko w obrebie maski. wiec, masz swoj rysunek i nad nim taki sprit. maske w sprite animujesz, i wychodzi z tego ze maska w sprite, najlepiej przezroczysta, nasowa sie na ten rysunek i w obrebie maski pokazuja sie kolory i linie. to dosc proste wiecej o maskach i ich mozliwosciach masz gdzies tu na forum.
jak pomoglem to mi kliknij
piotrek |
|
|
|
 |
Elmo
Początkujący

|
Wysłany: Sro 03 Sty, 2007 21:04 juz jestem blisko...
|
|
|
trochę poczytałem na forum o duszkach ale ciągle mam mały problem.
Mógłby ktoś zerknąć do pliku i powiedzieć mi co robię ŹLE?
http://www.furniture-dream.com/test/mebel.rar
...chodzi o to aby kształt odsłaniał zdjęcie, a zdjęcie zakrywało kontur zdjęcia.
Z góry DZIĘKUJE! |
|
|
|
 |
korax
Początkujący

|
Wysłany: Sro 03 Sty, 2007 22:13 ...chodzi o to aby kształt odsłaniał zdjęcie...
|
|
|
Chodzi o to, że kontury3aa.png były przezroczyste i nie zasłaniały 3a.jpg. Musisz dać jakieś tło jak w załączniku. |
|
|
|
 |
Piotrek
Doradca

Pomógł: 4 razy Wiek: 40 Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 69 Skąd: Krakow
|
Wysłany: Sro 03 Sty, 2007 23:00
|
|
|
zobacz teraz, nie bardzo wiem o co Ci chodzi... jesli jeszcze o cos innego to opisz dokladnie co potrzebujesz, cos sie pokabinuje
tylko jest maly szkopul... nie moge wyslac Ci zalacznika co zrobilem bo jest zbyt duzy wiec posle Ci mailem |
|
|
|
 |
Elmo
Początkujący

|
Wysłany: Sro 03 Sty, 2007 23:51
|
|
|
Dzięki, dzięki, dzieki... Muchas gracias! |