|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
przejscie do następnej sceny |
Autor |
Wiadomość |
Tomaszek_001
Początkujący
|
Wysłany: Czw 05 Paź, 2006 22:41 przejscie do następnej sceny
|
|
|
Witam. Mam scenę z tekstami, buttonami, ktore ukazują się poprzez pewne efekty. Włączona jest opcja zatrzymania sceny na jej końcu. Jak zrobić, by po nacisnięciu buttona, który odwołuje się do innej sceny, nasza obecna scena zakończyła się z Fade outem na niektore elementy w niej zamieszczone?
Nie mam pojęcia jak to wykonać. Chciałem na początku zrobić na końcu sceny Stop, a zaraz za nim ustawić Fade out na te elementy, ale chyba się nie da ustawić w jednym On (press), aby uruchomił się Frame tuż za stopem i zarazem po zakończeniu Fade outów / i tym samym całej sceny / przeszło mi na wybrana inną scenę...
Chciałem zaznaczyć, że na stronie mam kilka buttonów, które odwołują się do kilku różnych scen, tak więc opcja OnFrame (ostatni Frame sceny) gotoSceneAndPlay, się nie sprawdza...
Nie wiem czy zrozumieliście początkującego Swish-użytkownika:)
Ale za pomoc będę bardzo wdzięczny!;)
mowa o SWiSHmax... |
|
|
|
|
Seb
Ekspert
Pomógł: 28 razy Wiek: 42 Dołączył: 09 Paź 2005 Posty: 591 Skąd: takie pytanie?
|
Wysłany: Pią 06 Paź, 2006 00:22
|
|
|
witaj,
moze robiąc kolejną scenę do której mozesz przypisać wspomniany baton i wtedy zrobic fade out temu co chcesz... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.14 sekundy. Zapytań do SQL: 14 |
|
|