SWiSH Forum Strona Główna SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak zrobić ładowanie się podstron przy stałym menu
Autor Wiadomość
kurson86
Początkujący

Wysłany: Nie 27 Sie, 2006 23:25   Jak zrobić ładowanie się podstron przy stałym menu

Witam :)

Bardzo Was prosze o pomoc, postarałem sie jak najlepiej opisać mój problem, mam nadzieje ze mi sie to udało.

Nie wiem jak zrobić taki efekt - sposób wyświetlania strony / prezentacji (porównać ten efekt można do wyswietlania dynamiczej strony php w pewnym miejscu witryny, gdzie mamy jedno menu na cała stronę, reszta ładuje się poniżej tego menu, bez konieczności dodawania w każdej podstronie kolejnego menu, itd... jedynie interesujacy nas tekst czy grafikę. W przypadku chęci edycji MENU na stronie są to wielkie kłopoty! -> trzeba zmieniać wszystkie podstrony)

No i w moim przydaku w SWISHmax też chciałbym uniknąć edycji we wszystkich scenach! Może podam przykład strony która jest wykonana w takiej technice (gdzie po kliknięciu na button z menu pojawia się nowa podstronka poniżej):

STRONA Z PRZYKŁADEM SPOSOBU JAKI CHCĘ OSIĄGNĄĆ.

Czy jedynym sposobem jest zrobienie całej strony w jedej tylko scenie??? Jaki kod podpisać pod button? Jak to zrobić?

Bardzo zależy mi na Waszej pomocy, jest to kluczowy moment w którym się zatrzymałem, bez tego ani rusz! Jestem w kropce :cry:

Jestem gotowy postawić browarki za pomoc (zapłace przelewem).

^sl01k 

Wysłany: Pon 28 Sie, 2006 02:15   
   Moje WWW: cześć prac w stopce :)

hmm niezle rzes wybral przyklad :) strona moderatora :)
ale osmiele sie odpowiedziec na twoje pytanie mam nadzieje ze Nugatt nie bedzie mial mi za zle :)

1. tworzysz plik glowny w ktorym robisz menu i zostawiasz miejce na tz. podstrony
2. tworzysz tz. podstrony w rezdzielczosci pola ktore zostawiles
3. komunikujesz menu z podstronami tak aby po nacisnieciu na przycisk w menu ladowala sie podstrona do pola na podstrony
4. idziesz na faje bo sie napracowales

mam nadzieje ze zkleiles
dla ulatwienia wysylam w zalaczniku czesc mojej starej stronki zrobionej przy wsparciu sampli pana mgr inz Tomasza (: Nugatta :)

respect !! ! naprawde mnie wiele nauczył choc na oczy go niewidzialem. kawal dobrej roboty jezeli chodzi o polskia pomoc w nauce swisha. jak dla mnie drugi czlowiek swisha odrazu po rolandzie :wink:

no chyba wystarczy juz zachwalanie naszego szanownego moderatorka :)

jak czegos nie zkleiles to maila prosze to z checia pomoge :)

[ Dodano: Pon 28 Sie, 2006 03:19 ]
ach zapomnial bym wspomniec iz jezeli bys dokladnie przeanalizowal przyklady ze stronki ktora podales jako przyklad doszedl bys do tego sam :) gdyz bodajze video playing dziala na tej zasadzie :)

//edytka
nugatt przez 2 Te

http://sl01k.cal.pl/portfolio/
http://fachowo.co
Ostatnio zmieniony przez nugatt Pon 28 Sie, 2006 06:14, w całości zmieniany 2 razy  

kurson86
Początkujący

Wysłany: Pon 28 Sie, 2006 07:15   Bardzo sie ciesze

Czesc :)

Rano dopadlem do kompa żeby sprawdzić czy ktoś odpisał na moje błagalne prośby. I okazjuje się że TAK :) ! Mam na 10 do pracy, więc nie zdąże tego przejrzeć teraz, ale jak wróce to z pewnością. Odezwę się po 18, czuje że rozwiązałeś moje problemy.

See you!

piotr_majdan 
Praktyk

Wysłany: Czw 28 Wrz, 2006 08:53   
   Moje WWW: www.luiza.dl.pl

A ja bym to zrobil na zasadzie scen.
Po wybraniu danej opcji (np. galleria) przejscie do sceny z galeria a reszta "remove" i juz?

---Gdybym mial tutaj swisha to pokazalbym przyklad

[ Dodano: Czw 28 Wrz, 2006 09:55 ]
Heheh, chyba kolega wyzej wlasnie o tym napisal :)

Seb 
Ekspert

Wysłany: Sob 14 Paź, 2006 02:46   

witaj

temat dot. swf w swf'ie

TUTAJ jest swi którego nie potrafię oswoić.. mianowicie ładuje mi plik ale nie dokładnie w polu sprite'a który jest do ładowania tego pliku...
jak to ruszyć aby bylo ok?
zeby load'owany plik znajdował się równo w ramie?

pozdrawiam

seb

dobra już wiem, podręcznik :roland 'a wygrał z odpowiedziami forum :)

plik wywalam z ftp'a, link nieaktywny

Odpowiedz do tematu