Jak zrobić ładowanie się podstron przy stałym menu |
Autor |
Wiadomość |
kurson86
Początkujący
|
Wysłany: Nie 27 Sie, 2006 23:25 Jak zrobić ładowanie się podstron przy stałym menu
|
|
|
Witam
Bardzo Was prosze o pomoc, postarałem sie jak najlepiej opisać mój problem, mam nadzieje ze mi sie to udało.
Nie wiem jak zrobić taki efekt - sposób wyświetlania strony / prezentacji (porównać ten efekt można do wyswietlania dynamiczej strony php w pewnym miejscu witryny, gdzie mamy jedno menu na cała stronę, reszta ładuje się poniżej tego menu, bez konieczności dodawania w każdej podstronie kolejnego menu, itd... jedynie interesujacy nas tekst czy grafikę. W przypadku chęci edycji MENU na stronie są to wielkie kłopoty! -> trzeba zmieniać wszystkie podstrony)
No i w moim przydaku w SWISHmax też chciałbym uniknąć edycji we wszystkich scenach! Może podam przykład strony która jest wykonana w takiej technice (gdzie po kliknięciu na button z menu pojawia się nowa podstronka poniżej):
STRONA Z PRZYKŁADEM SPOSOBU JAKI CHCĘ OSIĄGNĄĆ.
Czy jedynym sposobem jest zrobienie całej strony w jedej tylko scenie??? Jaki kod podpisać pod button? Jak to zrobić?
Bardzo zależy mi na Waszej pomocy, jest to kluczowy moment w którym się zatrzymałem, bez tego ani rusz! Jestem w kropce
Jestem gotowy postawić browarki za pomoc (zapłace przelewem). |
|
|
|
|
^sl01k
Pomógł: 42 razy Wiek: 28 Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 355 Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: Pon 28 Sie, 2006 02:15
Moje WWW: cześć prac w stopce :) |
|
|
hmm niezle rzes wybral przyklad strona moderatora
ale osmiele sie odpowiedziec na twoje pytanie mam nadzieje ze Nugatt nie bedzie mial mi za zle
1. tworzysz plik glowny w ktorym robisz menu i zostawiasz miejce na tz. podstrony
2. tworzysz tz. podstrony w rezdzielczosci pola ktore zostawiles
3. komunikujesz menu z podstronami tak aby po nacisnieciu na przycisk w menu ladowala sie podstrona do pola na podstrony
4. idziesz na faje bo sie napracowales
mam nadzieje ze zkleiles
dla ulatwienia wysylam w zalaczniku czesc mojej starej stronki zrobionej przy wsparciu sampli pana mgr inz Tomasza (: Nugatta
respect ! naprawde mnie wiele nauczył choc na oczy go niewidzialem. kawal dobrej roboty jezeli chodzi o polskia pomoc w nauce swisha. jak dla mnie drugi czlowiek swisha odrazu po rolandzie
no chyba wystarczy juz zachwalanie naszego szanownego moderatorka
jak czegos nie zkleiles to maila prosze to z checia pomoge
[ Dodano: Pon 28 Sie, 2006 03:19 ]
ach zapomnial bym wspomniec iz jezeli bys dokladnie przeanalizowal przyklady ze stronki ktora podales jako przyklad doszedl bys do tego sam gdyz bodajze video playing dziala na tej zasadzie
//edytka
nugatt przez 2 Te |
_________________ mam 12 lat i dopiero się uczę
http://sl01k.cal.pl/portfolio/
http://fachowo.co |
Ostatnio zmieniony przez nugatt Pon 28 Sie, 2006 06:14, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
kurson86
Początkujący
|
Wysłany: Pon 28 Sie, 2006 07:15 Bardzo sie ciesze
|
|
|
Czesc
Rano dopadlem do kompa żeby sprawdzić czy ktoś odpisał na moje błagalne prośby. I okazjuje się że TAK ! Mam na 10 do pracy, więc nie zdąże tego przejrzeć teraz, ale jak wróce to z pewnością. Odezwę się po 18, czuje że rozwiązałeś moje problemy.
See you! |
|
|
|
|
piotr_majdan
Praktyk
|
Wysłany: Czw 28 Wrz, 2006 08:53
Moje WWW: www.luiza.dl.pl |
|
|
A ja bym to zrobil na zasadzie scen.
Po wybraniu danej opcji (np. galleria) przejscie do sceny z galeria a reszta "remove" i juz?
---Gdybym mial tutaj swisha to pokazalbym przyklad
[ Dodano: Czw 28 Wrz, 2006 09:55 ]
Heheh, chyba kolega wyzej wlasnie o tym napisal |
|
|
|
|
Seb
Ekspert
Pomógł: 28 razy Wiek: 42 Dołączył: 09 Paź 2005 Posty: 591 Skąd: takie pytanie?
|
Wysłany: Sob 14 Paź, 2006 02:46
|
|
|
witaj
temat dot. swf w swf'ie
TUTAJ jest swi którego nie potrafię oswoić.. mianowicie ładuje mi plik ale nie dokładnie w polu sprite'a który jest do ładowania tego pliku...
jak to ruszyć aby bylo ok?
zeby load'owany plik znajdował się równo w ramie?
pozdrawiam
seb
dobra już wiem, podręcznik 'a wygrał z odpowiedziami forum
plik wywalam z ftp'a, link nieaktywny |
|
|
|
|
|