Adobe Photoshop CS v8 jak zrobić w tym programie taki trik? |
Autor |
Wiadomość |
man
Początkujący
|
Wysłany: Czw 22 Cze, 2006 07:29 Adobe Photoshop CS v8 jak zrobić w tym programie taki trik?
|
|
|
Witam.
Adobe Photoshop CS v8 jak zrobić w tym programie taki trik? Czyli jakiś element na zdjęciu jest kolorowy a reszta czarno-biała jak na tym zdjęciu poniżej
Mam wersje 8 i jest po polsku proszę więc opisać jak mam to zrobić. |
|
|
|
|
nugatt
Pomógł: 75 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1389 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Czw 22 Cze, 2006 07:37
|
|
|
może zaznacz usta i pomaluj |
_________________ tomekf /// swishmaxxx |
|
|
|
|
qncept
Ekspert Grafik komputerowy.
Pomógł: 4 razy Wiek: 90 Dołączył: 04 Kwi 2006 Posty: 275 Skąd: Z kątowni
|
Wysłany: Pią 23 Cze, 2006 17:42 łodpowiedź :-)
|
|
|
Jeśli masz kolorowe zdjątko to przechodzisz IMAGE > MODE > GRAYSCALE > RGB COLOR. Nastepnie powiększasz se foto ( patrz - panel - lupa ) a następnie wciskasz L jest to narzędzie zwane tu i ówdziesz najbardziej w Babulewie - Lasso Tool ( wjooooo Kasztanek ). Ja bym Ci radzil wziąść Polygonal Lasso Tool a jeśli usta są mocno zaznaczone to możesz skorzystać z Magnetic Lasso Tool. W razie jakiejś wpadki podczas zaznaczania obiektu możesz wrócić Backspeacem, jak zaznacznie nie może się zamknąć to Enter załatwi szprawę
Masz już zaznaczone usta ... to teraz się pobaw, radzil bym Ci to robić na nowej warstwie ust ( "zaznaczone usta" Ctrl + C and Ctrl + V ) pamiętaj eno o tem zeby zazanaczać warstwy na których pracujesz w Layers. Tak wykonaną wartwę ust możesz modyfikowac dodając kolor itd. Ja bym to zrobił tak Ctrl + B i pobawil się w color balance opcja shadow i red do oporu. Potem wklepujesz ( przedtem zapisując ów plik jako psd ) jako całość czyly FLATTEN IMAGE.
Wej wsio, to by beło na tyle młody człowieku |
_________________ Pozdrawiam Wszystkich ...
... et bon Courage et Toujours en Avant
____________________________________-
moje projekty :
http://www.qncept.ovh.org
http://www.qncept.ovh.org/qndesign.html |
|
|
|
|
|