|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
Ruch drgający! |
Autor |
Wiadomość |
mda
Początkujący

|
Wysłany: Nie 04 Cze, 2006 19:16 Ruch drgający!
|
|
|
Witam,
Mam następujący problem... Mam animację już w większej części sobie poradzilem, będzie to strona www, na której będą zmienialy się texty itp, jeden element ma się nie zmieniać, mianowice mają to być ułożone w lewym górnym rogu kwiaty (ktore zalaczam w zalaczniku, sa to pliki PNG z przezroczystym tlem) kwiaty maja sie poruszac jak sprężynki rozciągać i przyciągać, i tak przez caly czas ten ruch musi sie powtarzac a animacja w tle bedzie sie zmieniala..., obojetnie jak..byle by nie oddalaly sie za daleko! Czy pomozecie mi cos takiego zrobic? i jak to pozniej umiescic? w duszku? czy jak inaczej! Czekam na Waszą pomoc!
Pozdrawiam,
M.
P.S w jaki sposob moge wylaczyc wszystkie opcje po kliknieciu prawym klawiszem na plik swf, tak jak w Flashu... |
|
|
|
 |
^romekrtk

Pomógł: 28 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Lut 2005 Posty: 338 Skąd: Gryfice
|
Wysłany: Nie 04 Cze, 2006 20:35
|
|
|
oto chodzi? |
|
 |
mda
Początkujący

|
Wysłany: Pon 05 Cze, 2006 11:44
|
|
|
super, tylko jak to teraz umiescic... Bo mam glwony plik flash i w nim bedzie cala strona, texty itp, jak bede klikal na linka to bedzie zmienial sie jedynie text, a kwiatki przez caly czas maja sie poruszac...mam poprostu nie zaznaczac opcji stop playing at end of movie? |
|
|
|
 |
stefcio
Ekspert

Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 14 Lut 2006 Posty: 530 Skąd: wawa
|
Wysłany: Pon 05 Cze, 2006 12:52 odp
|
|
|
muszisz kwiatki zaminic w sprite i dać na koncu o n frame( koncowy_frame)
{ goandplay(1);
}
i tak tworzy się loopa w soritach:))
( sprite charakteryzuje się tym , że ma osobną ścieżkę czasu{ niezależną}) |
_________________ Stefan
Kliknij na przycisk Pomógł--jak ci pomogłem:)) |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.08 sekundy. Zapytań do SQL: 11 |
|
|