SWiSH Forum Strona Główna SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przejścia , efekty, menu
Autor Wiadomość
mistrzynia 
Bywalec

Wysłany: Sro 29 Mar, 2006 07:57   Przejścia , efekty, menu

Witam serdecznie, znalazlam chyba jedną opowiedz na moj problem , ale jest tam tyle kodu, ze bardzo sie w tym gubię, być moze jest jakis prostszy sposób. Problem polega na tym , że po nacisnięciu buttona z menu głównego chciałabym rozwinac kwadrat , ktory będzie sie za kazdym razem zwijał gdy nacisne inny button. Czy mozna zrobic to w jakis prosty sposób? bardzo prosze o pomoc.

dariushp 
Doradca

Wysłany: Pon 10 Kwi, 2006 21:45   

dobre pytanie i przybijam sie do prosby kolegi

roland 
Site Admin
Roland Zimek

Wersja SWiSH: Max4
Wysłany: Wto 11 Kwi, 2006 06:34   

Cytat:
przybijam sie do prosby kolegi

Kolegi? Chyba koleżanki :lol:

Do pobrania gotowy przykład.
W sumie wszystko sprowadza się do zdefiniowania jednej funkcji. Zdecydowałem się na funkcję, gdyż będzie ją można dowolnie modyfikować i rozbudowywać w zależności od potrzeb.

mistrzynia 
Bywalec

Wysłany: Wto 11 Kwi, 2006 12:21   

Dziękuję , ale chyba to jeszcze nie to o co prosiłam, chyba źle sformułowałam pytanie. Rzeczywiście przy wcisnęciu jakiegokolwiek butona okno sie zamyka. Może jeszcze raz napisze dokładniej:

Mamy menu z buttonami .-) . I teraz, gdy wcisniemy button, pojawia sie w oterającym sie kwadracie odpowiednia treść. Teraz, gdy przyciskam inny button, to treśc ktora jest widoczna, znika (określony ruch np "slide") i pojawia sie nastepny kwadrat z treścią. I tak z każdym buttonem. Istotą jest właśnie zamykanie kwadratu z treścia widoczną i otwieranie kwadratu z nowa treścią.

Dzięki za:
Cytat:
Chyba koleżanki :lol:
8:DD

danielghost 
Praktyk

Wysłany: Wto 11 Kwi, 2006 22:03   
   Moje WWW: www.reverse.com.pl

Ja rowniez mam z tym problem, ale glownie jesli chodzi o PLYNNE zmienianie danego efektu.
Ja nie wiem co zrobic, jak powiedzmy mam cale menu z nawigacja (buttony itp:D). I teraz po nacisnieciu button_1 otwiera mi sie odpowiednia tresc zaczynajaca sie jakims efektem (powiedzmy blur in). Teraz jak nacisne button_2 (czy ktorykolwiek inny) moge ustawic,zeby ostatnia odpowiednia tresc byla zamykana rowniez jakims efektem (powiedzmy blur out) i zeby otwierala sie kolejna tresc rowniez z animacja (efekt np. blur in:D).

Mysle ze wiecie o co mi chodzi i z gory thx za pomoc:D

Pozdro!

Odpowiedz do tematu