|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
Przewiajny tekst z określonym efektem |
Autor |
Wiadomość |
Arus
Przyjaciel

|
Wysłany: Nie 26 Lut, 2006 09:50 Przewiajny tekst z określonym efektem
|
|
|
Witam , nie wiem jak to napisać ale chodzi mi o to jak mam tekst do kórego jest przypisany efekt Typewriter i i w pewnym momecie tekst nie miesci sie w określonym oknie to chce aby efekt Typewriter działał dalej a tekst przewijał się do góry co umożliwi jego dalsze odczytywanie i tak w kółko. Nie wiem czy dobrze napsiałem ale o to mi chodzi? Z góry dzięki |
|
|
|
 |
complaza
Bywalec

|
Wysłany: Czw 23 Mar, 2006 13:51
|
|
|
Wydaje mi się, że rozumiem co masz na myśli.
Proponuję umieścić tekst w sprite, wewnątrz którego będziesz miał efekt Typewriter, natomiast w scenie umieścić efekt przesuwania całego sprite'a do góry zgrany z czasem pisania typewrite.
Jeżeli takie rozwiązanie Ci nie wystarcza, to chyba trzeba pisać skrypt. Nie wiem, może ktoś wymyśli coś ciekawszego.
Pozdrawiam
Michał Sagan |
_________________ COMPLAZA
===========
www.complaza.pl |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.1 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|