|
SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH
|
[pytanie] Idea tworzenia strony w SWiSHmax |
Autor |
Wiadomość |
pawelc
Początkujący

|
Wysłany: Sro 22 Mar, 2006 13:24 [pytanie] Idea tworzenia strony w SWiSHmax
|
|
|
Witam,
zaczynam zabawę z programem, poznaję jego podstawowe funkcje, czytam książkę Pana Rolanda, ale zanim zacznę na powaznie, chciałbym zrozumieć kilka podstaowywch zasad robienia strony w SWiSHmax.
A konkretnie, jest sobie taki przykład:
http://www.templatemonste...lates/9157.html
Strona wygląda na prostą, a z pewnością na przejrzystą. Powtarza się na niej jeden potyw - za każdym razem jak klikamy na pozycję z menu, to kartka się zgniata i prostuje a na niej pojawiają nowe rzeczy.
Nie chodzi mi o to jak uzyskać dany efekt, ale o to w jaki sposób organizuje się taką stronę. Wyczytałem, ze nie można zastosować efektyów dla całej sceny, wieć jak robi się coś takiego, że po naciśnięciu jednego przycisku cała scena (bądz część strony) się "zwija" i pojawia następna ? Domyślam się, że możnaby to zrobić poprzez wczytanie drugiego swf`a, ale to przecież tworzy opóźnienie, którego tu np. nie ma ?
Pozdrawiam
p jak początkujący paweł |
|
|
|
 |
stefcio
Ekspert

Pomógł: 24 razy Wiek: 33 Dołączył: 14 Lut 2006 Posty: 530 Skąd: wawa
|
Wysłany: Sro 22 Mar, 2006 13:36 odp
|
|
|
Nie powiedział bym ze jet taka łatwa do zrobienia. Można zrobic w kilku scenach albo w jednej. w kilku scenach to tak ze tylko pare elementów sie zmiienia w każdej scenie a jak sie robi w jednej scenie to just dużo trudniej:(( to ze zginaniem kartki to takie przejście tyle moge powiedziec .
Sam bym miał troche kłopotów ze zrobieniem takiej strony ) a mam już troche styczności z tym programem.
pozdrawiam
Stefan jak Swishmax:) |
_________________ Stefan
Kliknij na przycisk Pomógł--jak ci pomogłem:)) |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.08 sekundy. Zapytań do SQL: 11 |
|
|