Wysłany: Wto 28 Lut, 2006 14:56 [PROBLEM]Obciążenie procesora w trakcie animacji...
Witajcie.
Szukałem kiedyś efektu wodospadu (wody) oraz pary i chmur.
Natknąłem się na parę rozwiązań na stronce officjalnej jak i http://swish-tutorials.com/
Pewnego razu zauważyłem, że w trakcie odtwarzania tych animacji zużycie procesora wzrasta do 100% (przy Duronie 1800MHz jak i Pentium 3.6GHz)
Jest to dość dziwne, ponieważ animacja, przykładowo wody polega za przesówaniu się dwóch obrazków pod trzecim i zastosowaniem maski... na wymagające to nie wygląda a jednak...
Dlatego może ktoś z was wie, jak sobie z tym poradzić.
Ewentualnie zapodajcie jakiegoś linka do plików swi z w/w animacjami nie obciążających tak procesora.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Strona wygenerowana w 0.06 sekundy. Zapytań do SQL: 10