|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Load.movie, ładowanie swf'a do swf'a
robza - Pon 20 Lut, 2006 22:15 Temat postu: Load.movie, ładowanie swf'a do swf'a witam, mam problem z ładowaniem swf'a do swf'a. Na dysku działa bez zarzutu, ale po wrzuceniu flasha na stronę html i po umieszczeniu na serwerze nie działa, czytałem posty stosowałem zalecenia i nic ;(. Pomocy, pzdr
robza@o2.pl
Piotr - Wto 21 Lut, 2006 09:34
Jeśli wszystko działa na kompie to na koncie też MUSI , może umieściłeś tego swf'a gdzie indziej niż masz na kompie (moze w jakimś folderze) i dlatego polecenie load.movie nie może go znaleźć ...
Pozdrawiam ...
robza - Wto 21 Lut, 2006 12:23
wszystkie swf'y są w jednym katalogu, no i zachodze w głowę jak to możliwe że nie ładują się ;(((, moge podesłać swi jak byś chciał zerknąć , pzdr
erbe - Wto 21 Lut, 2006 12:23
Piotr napisał/a: | Jeśli wszystko działa na kompie to na koncie też MUSI ... |
aaaa i niekoniecznie
robza napisał/a: | witam, mam problem z ładowaniem swf'a do swf'a. Na dysku działa bez zarzutu, ale po wrzuceniu flasha na stronę html i po umieszczeniu na serwerze nie działa, czytałem posty stosowałem zalecenia i nic ;(. Pomocy, pzdr |
sprawdz czy przypadkiem w pliku html nie masz czegos podobnego:
<param name="base" value="file://C:/">
base="file://C:/"
robza - Wto 21 Lut, 2006 12:26
erbe, nie inny strony działają i nie odnoszą się do dysku, to jest pewne, może jakieś inne sugestie ?, pzdr
erbe - Wto 21 Lut, 2006 12:28
dawaj swi. pogrzebiemy, zobaczymy
robza - Wto 21 Lut, 2006 12:29
erbe, podesle jak wróce do domu kolo 16, narazie
Kamilian - Pią 03 Mar, 2006 18:57
a powiedzcie mi dlaczego jak zaladuje swf do sprite'a to pojawia sie nie w miejscu gdzie jest sprite tylko gdzies z boku? kombinuje i caly czas doopa pozmozcie
nugatt - Pią 03 Mar, 2006 19:06
może anchor point sprite'a??
Kamilian - Pią 03 Mar, 2006 19:45
poradzilem sobie z problemem. po prostu metoda prob i bledow ustawiam spritea tak aby pasowal do reszty (czyt. byl w tym miejscu w ktorym chce zeby byl). Kolejny problem to taki ze jak juz zaladuje mi sie swf do spritea to nie dziala tak jak powinien tzn jak klikne w jakis odnosnik to przenosi mnie nie tam gdzie chce, zaznaczam ze ten plik swf gdy go uruchomie oddzielnie dziala tak jak chce, co robic zeby wszystko gralo?
|
|