|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
|
Grafika - Grafika wektorowa
MIA - Sro 15 Lut, 2006 20:57 Temat postu: Grafika wektorowa mam problem ,robie w corelu grafiki wektorowe,jak wstawiam je jako WMF do swisha to mi sie zaczyna zacinac i nienadaza...jest to wina sprzetu czy czegos innego.
grafiki zapisane jako png hulaja ,ale jest straszna pixeloza....
SPIDER - Sro 15 Lut, 2006 21:16
a próbowalas skopiowac z corela wektory i bezposrednio wkleic do swisha ?
...da sie .
moga potem w swishu wygladac na troche krzywe ,ale przy podgladzie we flash player juz sa dobre.
erbe - Sro 15 Lut, 2006 21:35
SPIDER napisał/a: | a próbowalas skopiowac z corela wektory i bezposrednio wkleic do swisha ?
...da sie . |
zgadza się.
SPIDER napisał/a: | moga potem w swishu wygladac na troche krzywe ,ale przy podgladzie we flash player juz sa dobre. |
ano nie za bardzo. mam corel 11 i niestety po skopiowaniu zarowno w swishu jak i w playerze wygląda to zdziebko pokrzywione.
SPIDER - Sro 15 Lut, 2006 21:56
a rozmiar dopasowujesz w swishu czy corelu?
erbe - Czw 16 Lut, 2006 13:43
w corleu. po skopiowaniu jest 'kino'.
MIA - Czw 16 Lut, 2006 14:28
a jezeli importuje grafiki WMF do swisha to jak zrobic ,zeby przy wklejeniu sie niezospadaly na kawalki bo niemoge pozniej calego rysunku pomniejszyc.Tylko tez zeby grafika niebyla zupelnie scalona bo wtedy niemoge animowac poszczegolnych elementów.....no zwariowac idzie
erbe - Czw 16 Lut, 2006 15:18
MIA napisał/a: | a jezeli importuje grafiki WMF do swisha to jak zrobic ,zeby przy wklejeniu sie niezospadaly na kawalki bo niemoge pozniej calego rysunku pomniejszyc.Tylko tez zeby grafika niebyla zupelnie scalona bo wtedy niemoge animowac poszczegolnych elementów.....no zwariowac idzie |
zgupowac w sprite i wtedy zmieniac rozmiar
tofik - Pią 03 Mar, 2006 21:46
masz corela 11 zrób grafę wektorową daj export bezpośrednio do swf corel 11 exportuje do swf .... otwierasz w swishu rozgrupowujesz i robisz co chcesz z każdą kreską .... tyko uważaj żebyś nie wysłał za dużo obiektów bo swish się zamuli... do corela 9 potrzebna jest wtyczka do exportu swf a 11 ma ją w pakecie ...
i po problemie....
pozdro Tofik
|
|