|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Przechodzenie do innego obiektu.
wilek - Czw 02 Lut, 2006 18:39 Temat postu: Przechodzenie do innego obiektu. Czesc! Jestem dobiero poczatkujacym uzytkownikiem swishmaxa, a juz mam problem. Otoz jeden obiekt przerobilem na button i chce zeby po nacisnieciu tego buttona przeszedl do okreslonego obiektu. Jak to zrobic??
Pozdrawiam
MBabelek - Czw 02 Lut, 2006 21:07
Kod: | on (release) {
gotoSceneAndPlay("<current scene>",10);
} |
wilek - Czw 02 Lut, 2006 22:25
Kurcze dzialalo mi, ale od razu postanowilem cos zmienic i juz nie moge tego zrobic:/. Mysle sobie przecierz mam to zapisone na dysku... to otwieram i znowu dodaje tyn skrypt i mi nie dziala, co jest??
Mackas - Czw 02 Lut, 2006 23:17
Upewnij się, że wklejasz skrypt w dobre miejsce czyli na button, i czy odwołujesz się do odpowiedniej klatki lub sceny.
wilek - Pią 03 Lut, 2006 14:18
Nie wiem co robie zle ale tego nie moge zrobic:( wiec zamieszcam tu ta strone http://republika.pl/koles/zmiana.rar i gdybysie mogli zobaczyc co robie zle. Chce zeby po nacisnieciu Skład druzyny pokazywalo sie ten obiekt mati.
PS. nie smiejcie sie z tej strony:p
w26324 - Sob 01 Lip, 2006 08:38
Amam pytanie jak by to przerobić albo coś dodac aby to przejście było płynne? zeby scena_1 znikała powoli, a scena_2 pojawiała się powoli?
songokuu - Sob 01 Lip, 2006 19:17
Nie można pobrać pliku bo pokazuje mi komunikat, że strona nie istnieje
Co do płynnych przejść to można np. ustawić efekt "FADE OUT" na końcu sceny i "FADE IN" na początku...
w26324 - Sob 01 Lip, 2006 19:23
dzieki dozedłęm do tego i udało mi się to zrobis ze wygląda bardzo ładnie
|
|