|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - menu w swishu a blokowanie a IE...
gkiwi - Sro 25 Sty, 2006 18:05 Temat postu: menu w swishu a blokowanie a IE... Witam wszystkich!
Jestem początkujący w tworzeniu www i mam mały problemik. Zrobiłem menu rozwijane w swishu i gdy je wrzuciłem w dreamweaverze na stronkę to Explorer mi go blokuje, w mozilli nie ma tego problemu... Szukałem jakiegoś skryptu, ale nie mogę znaleźć... Pomóżcie, proszę!
Pzdr Grzesiek
galechus - Sro 25 Sty, 2006 18:35
gkiwi, a możesz troszkę jaśniej??? bo lekko nie rozumiem w jaki sposób blokuje?
?-)
gkiwi - Sro 25 Sty, 2006 18:42
traktuje je jako wyskakujące okienka, musze kliknąć prawym przyciskiem i za każdym razem odblokowywać. Nic nie daje nawet wyłaczenie blokady w Opcjach internetowych...
galechus - Sro 25 Sty, 2006 21:01
jak możesz to podaj kod HTML którym ładujesz to menu do stronki.
?-)
MBabelek - Pią 27 Sty, 2006 09:31
no to jest dziwne. Daj chociaz stronke
buber - Nie 29 Sty, 2006 16:43
stronka jest niepotrzebna. od sp2 IE blokuje activeX i inne rzeczy odpalane z lokalnych plikow. niestety za cholere nie wiem jak to g.... wylaczyc :/
[ Dodano: Nie 29 Sty, 2006 16:52 ]
o juz wiem
1. W menu Narzędzia kliknij polecenie Opcje internetowe.
2. Kliknij kartę Zaawansowane.
3. Kliknij, aby zaznaczyć lub wyczyścić pole wyboru Zezwalaj na uruchamianie zawartości aktywnej w plikach na moim komputerze.
gkiwi - Nie 29 Sty, 2006 20:39
Wielkie dzięki!
A czy jest jakiś sposób, aby wrzucic w stronke jakiś skrypcik, żeby ktoś kto chce wejść na stronkę a ma xp-ka z SP2 nie musiał gmerać w ustawieniach?
buber - Pon 30 Sty, 2006 11:12
ale to tylko wyskakuje jak odpalasz pliki z wlasnego dysku twardego, po wrzuceniu na siec 'cudowny' pasek sie nikomu nie pojawi. takze sie tym juz wogole nie przejmuj:]
gkiwi - Pon 30 Sty, 2006 18:20
Dzięki!!!!!!!!!!!!
|
|