|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - potrzeban pomoc z buttone
CwaLa - Pią 13 Sty, 2006 08:41 Temat postu: potrzeban pomoc z buttone witam jestem nowym uzytkownikiem tego programu tj. siwshmax i ma mproblem z buttonem tzn. nie potrafie go zrobic skonwertowalem pliki do buttona tylko nie potrafie dodac odnosnika, qrcze html i php jest o wiele prostrze od flasha na wsyzstko sa komendy wystarczy spamietac pare podstaw, probowlaem sam dojsc dotego buttona alen ie mam juz sily z gory dzieki za odpowiedz
grave - Pią 13 Sty, 2006 09:24
A zaznaczyłeś Targeta w nazwie buttona??
Robisz tak:
1. Tworzysz sprite, konwertujesz lub grupujesz go do buttona. Nadajesz mu odpowiednią nazwę oraz zaznaczasz target ptaszkiem.
2. Następnie zaznaczasz go i przechodzisz na zakładkę: Script
Wpisujesz np:
on (press) {
getURL("http://www.wp.pl","_blank");
}
Zapisz sobie całą animację , wyeksportuj do htmla i przetestuj.
Powinna Ci się otworzyć strona WP w nowym oknie .
Pozdrawiam
CwaLa - Pią 13 Sty, 2006 09:34
super, wielkie dzieki dziala elegancko qrde jakei to proste bylo
no nic a wiesz moze jeszcze, w html mozna bylo zrobic iframe i tam wyswietlac podstrony, jak tutaj zrobic jakas ramke czy cos zeby np. link do pliku.txt i on otwieral sie w tej ramce?
grave - Pią 13 Sty, 2006 09:58
Ja nie używam w swoich stronach iframe.
Każdą podstronę wyświetlam w nowej scenie.
A jeśli chodzi o otwieranie plików txt to mam tak zrobione na stronie: www.parkieciarstwo.net
Robisz sprita z dynamicznym tekstem i wyświetlasz w nim zawartośc plików txt.
Tutaj chłopaki dali na forum przykład, więc znajdziesz go w dziale FAQ - czyli Najczęściej Zadawane Pytania. To dobry przykład i działa doskonale, więc myślę ,że warto z nigo skorzystać, Taboon bardzo ładnie opisał krok po kroku.
Dzięki temu prostemu rozwiązaniu uzyskujesz:
1. Łatwość aktualizacji danych na stronie.
2. Waga pliku wynikowego jest zdecydowanie mniejsza w stosunku do umieszczenia tekstu statycznego w animacji.
Jednym słowem same plusy
Pozdrawiam
|
|