|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
|
Grafika - Drzewo w Photoshop!
siwy - Pon 26 Gru, 2005 13:16 Temat postu: Drzewo w Photoshop! Cześć
Mam takie pytanie co do photoshopa bo mam tło wszystko i chce zrobic tam takie drzewo i niewiem jak , wie może ktoś jak takie drzewko zrobić ?
Pozdro
SPIDER - Pon 26 Gru, 2005 19:56
3 razy przeczytalem i nic... ktos cos rozumie?
siwy - Wto 27 Gru, 2005 13:54
SPIDER napisał/a: | 3 razy przeczytalem i nic... ktos cos rozumie? |
Chodzi mi o to jak ZROBIĆ "DRZEWO" w photoshop np jak tutaj KLIKNIJ
maribt - Wto 03 Sty, 2006 23:10
... młodzież tempieje ... // tak na marginesie
siwy napisał/a: | Chodzi mi o to jak ZROBIĆ "DRZEWO" w photoshop np jak tutaj KLIKNIJ |
życzę szczęścia
Delinquent - Czw 05 Sty, 2006 09:18
Może nawet "tępieje" ale to szczegół. Co do drzewa, jeśli myślisz, że parę kliknięć w photoshopie załatwi sprawę to się mylisz. Tak naprawdę to kwestia Twoich zdolności plastycznych i wyobraźni.
Pozdrawiam
MBabelek - Nie 29 Sty, 2006 20:57
lepiej wez cyfrowke i zrob na podworku, nastepnie wytnij tlo, polacz warstwy i masz gotowe
javier90 - Sob 12 Maj, 2007 19:51
Najszybciej zrobisz tak:
1. Wejdź na www.deviantart.com
2. W wyszukiwarce wpisz "Vector Brushes"
3. Zaznasz Polular zamiast Newest
4. Pośmigaj po kilku pierwszych podstronach i napewno znajdziesz gdzieś na miniature z drzewkiem - kliknij ją!
3. Po lewej stronie masz "Download" - zassaj do katalogu *.*/Photoshop/Presents/Brushes
4. Otwórz Photoshopa
5. Nowy... OK
6. Weź Brusha (pędzel) kliknij prawym, wczytaj pędzel... szukasz pobrany Brush i OK
7. Teraz jak klikniesz prawym i zjedziesz na sam dół suwaczkiem to odnajdziesz ukochane drzewka...
Za dokładnie opisałem?
Nie szkodzi....
Zapewne gdybym tego nie wyjaśnił to za chwile byłyby pytania jak dodać nowy Brush itp
Pozdrawiam!
qncept - Nie 13 Maj, 2007 09:42
... młodzież tempieje ... // tak na marginesie
Młodzież się zmienia. Brushes są przypisane stałej wielkości jak się powiększa podczas "malowania"
wielkość z oryginalnej małej wielkości może stracić na jakości no chyba że na nowej warstwie klikając na nią z Ctrl zaznaczy się wszystko i podretuszuje się np gradientem z dwóch tych samych kolorów.
Proponuję bynajmniej tak choć troszki zamotałem ale Ci co wiedzą się orientują .
javier90 - Nie 13 Maj, 2007 13:31
Nie zgodze sie z Tobą... Popatrz że pisałem o VECTOROWYCH brushach!
Śiągając taki pędzel o dużej rozdzielczości na bank nie tracisz jakości!
Bynajmniej jak sie nie skaluje brushy za pomocą "[" i "]"
tylko za pomocą nowej warstwy a nastepnie "skaluj"
W załączniku jest moja praca... Drzewo było skalowane i widzisz gdzię straty w jakości?
[ Dodano: Nie 13 Maj, 2007 14:32 ]
oczywiście prosze powiekszyc mianiaturke!
nugatt - Nie 13 Maj, 2007 17:10
jak dla mnie top trochę rozmyte.
alex02 - Pią 18 Maj, 2007 12:08
Weź cyfrówkę ale nie idź na podwórko tylko na pole. Drzewo trzeba sfocić na klęczkach, żeby cała korona była na tle nieba (jednolite tło). W Szopie Select/Color Range. Pierwsza pipetka zaznacza jeden kolor, pipetka z plusikiem dodaje następny. OK. Potem Select/Modify/Expand zaznacz 1px. OK. i Delete.
dymczas - Czw 06 Sie, 2009 20:38
|
|