SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - swf nie chce dzialac :/

Krzychu - Pon 14 Lis, 2005 14:14
Temat postu: swf nie chce dzialac :/
laduje do swf'a o nazwie main.swf drugi o nazwie logo.swf

w main wrzucilem duszka, rozmiar ustawilem identyczny jak rozmiar logo.swf, ustawilem duszka tam gdzie chce zeby to sie wyswietlalo, w duszku wpisalem

Kod:
onFrame (1) {
logo.loadMovie("logo.swf");
}

duszek oczywiscie nazywa sie logo, w transform anachor point ustawilem na top left (nie wiem czy to cos zmienia)

nie chce sie zaladowac ;/

co robie zle ?

galechus - Wto 15 Lis, 2005 14:18

Kod:
onFrame (1) {
nazwa_duszka.loadMovie("logo.swf");
}

I powinno chodzić

?-)

Krzychu - Wto 15 Lis, 2005 15:01

kurcze, nie widze roznicy miedzy moim kodem a twoim, blad juz znalazlem, lepiej sie nie przyznawac :roll: dzieki mimo to
galechus - Wto 15 Lis, 2005 16:31

Napisz jaki błąd zrobiłeś, może inni go nie popełnią:)

:wink:

roland - Wto 15 Lis, 2005 16:46

Cytat:
Napisz jaki błąd zrobiłeś, może inni go nie popełnią

Domyślam się, że błędem było "nieumieszczenie" wczytywanego pliku SWF w odpowiednim folderze lub zmiana ustawień w Preferencjach programu. Mam rację Krzychu :-) . Samemu też mi się to już zdarzyło

Krzychu - Wto 15 Lis, 2005 17:10

dokladnie chodzi o folder, na upartego ustawialem ze w tym samym jest ladowany swf a jednak nie byl i nie jest.. ehhh :)

mam jeszcze pytanie, czy jesli laduje oddzielne swf'y do swf'a glownego to da jakos rade zrobic wspolny preloader dla wszystkich ladowanych swfow? tzn chodzi o to ze jak bedzie sie ladowal filmik main.swf to zeby od razu zaladowal tamten filmik logo.. jak sie nie da to sobie poradze, wiadomo ale pytam bo nie wiem czy da sie tak to rozwiazac :)