SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

Moja strona w SWiSH-u - www.artfly.pl

basu - Sob 12 Lis, 2005 21:31
Temat postu: www.artfly.pl
Witam ,
wlasnie koncze swoja stronke. Jestem ciekaw Waszej opinii. Kazda uwaga bedzie cenna.

www.artfly.pl

nugatt - Nie 13 Lis, 2005 09:22

menu mnie trochę stresuje.
można by podświetlić linki np. w portfolio (żeby zmieniały kolor - klientom będzie łatwiej)
w 'o mnie' czcionki są wyraźne, w innych działach już nie.

basu - Nie 13 Lis, 2005 10:36

I tu mam pytanko. Mam czcionke 11px Arial (pixel font, smooth) w kazdym dziale. I tu dobrze spostrzegles - dalej jest niewyrazna. Tylko dlaczego? Przeciez jest identyczna wszedzie. Wie ktos jak to zrobic?
Czekam na dalsze uwagi :)

nugatt - Nie 13 Lis, 2005 11:20

ja w tekscie mam zawsze ustawiony anchor point na top left a X i Y mają pełne wartości
a może rozmiar nie jest ustawiony na 100%??

basu - Nie 13 Lis, 2005 13:31

Fakt, w czasie przewijania w 'Ofercie' raz jest wyrazne a raz nie w zaleznosci od polozenia tekstu. Ehhh we flashu takich myczkow nie bylo. Duzo rzeczy trzeba robic okreznie niestety.
Co do menu, ruch czy dzwiek Cie denerwuje? Mozna zrobic np przycisk 'Blokuj menu' :)
CO to linkow moze i racja. Poprawi sie to :)

No ok, ale oprocz tych wad :) cos wiecej mozesz/mozecie napisac? Brzydka/ladna/inna/taka sobie/.../...?

nugatt - Nie 13 Lis, 2005 16:12

ruch i nie podoba mi się zestawienie łąki i trybów.
nie lubię oceniać. ale skoro chcesz. ta strona jest inna :-)

GenezypKapen - Wto 15 Lis, 2005 12:43
Temat postu: ..
Dla mnie troszku po troszku za duza...i strasznie denerwuje mnie menu jakos za bardzo nie logicznie sie rusza...czasami przyjemne kolorki..
basu - Pią 18 Lis, 2005 14:31

Ok, skoro to przeszkadza, to poprawilem. Sa wyrazne czcionki, podswietlane linki i strona jest mniejsza. Menu ruchome nie chce zmienic, bo za duzo ludzi jest na tak (poza forum oczywiscie). Czy ma ktos jeszcze jakies uwagi? Moze cos pozytywnego w koncu :)

[ Dodano: Pią 18 Lis, 2005 14:34 ]
aaa i szybciej sie laduje, bo z 390 kb zmniejszylem do 212 kb. Czuc roznice...

[ Dodano: Pią 18 Lis, 2005 14:39 ]
co do menu, wyjasnie zasade: menu porusza sie odwrotnie do myszki po _y. Jednak im blizej srodka strony (tez po _y) tym bardziej sie przybliza menu do myszki, az na nia natrafi. A im nizej lub wyzej jest myszka, tym menu jest dalej od myszki w kierunku odwrotnym. Nie ma tu nic nielogicznego :)
No dobra czekam na opinie....

[ Dodano: Sro 21 Gru, 2005 22:38 ]
czekam i czekam i nic :)