SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - Swisz czy Srysz!!??

GenezypKapen - Pią 07 Paź, 2005 20:13
Temat postu: Swisz czy Srysz!!??
Czemu juz kolejny raz musze tak sie meczyc.. Wstawiam tekst,kopiuje go z Worda,jezeli ma polskie znaki(verdana,static tekst) to nie ma opcji,ze wyswietli sie w explorerze, w mozilli i owszem..Zamieniam polskie znaki na niepolskie,czyli nie uzywam ś ć itd... no i wszystko pieknie gra i w IE i w Operze Mozilli, Netscapie i nawet w dupie!!...
Czy ktos zna odpowiedz na tak bardzo frustrujacy mnie problem?

MBabelek - Pią 07 Paź, 2005 22:09

search
frankee - Pią 07 Paź, 2005 23:00

sam zmiła checia poznałbym odpowiedz jak uruchomic znaki polskie dotychczas udało misie bez nich obyć zreszta przy robienu filmików dorysowuje:p kropki i akcenty
GenezypKapen - Pią 07 Paź, 2005 23:04
Temat postu: ..
No ale zapewne wspanialy profesjonalista ktory wpisal powyzej search zapewne jeszcze mi podpowie jakie slowa mam wpisac,tzw "klucze" bo to ja juz kiedys poruszylem podobny temat i nawet Mr Roland nie dal rady...ale on zapewne dal rade bo znal odpowiedz na pytanie i wpisal slowa klucze w wyszukiwarce znalazl mase odpowiedzi..no i jak sie w tym uewnil, co zajelo mu 42 min, to wtedy odpowidzial mi : "SEARCH"
tofik - Nie 09 Paź, 2005 15:49

czyli tak ...
jak nie od jednej to od drógej strony: jeżeli przy kopiowaniu z worda nie idzie przekopiuj ten tekst do notatnika a znotatnika do swisha jeżeli nie pojdzie to to corela a z corela do swisha powinno się udać.... u mnie jest lepszy dym ja np. stosując w corelu verdanę nie mam polskich znaków a kopując to z corela do swisha polskie znaki się pojawiają (taki mix :) ) i zawsze stosuję pixelfonty

pozdro Tofik

MBabelek - Nie 09 Paź, 2005 21:27

specjalnie dla pana Niecenzuralne slowo - GenezypKapen.

Cytat:
Kod:

onLoad () {
var tp = TextField.prototype;
fpl = new Array();
fpl[65] = new Array("Ą", "ą");
fpl[67] = new Array("Ć", "ć");
fpl[69] = new Array("Ę", "ę");
fpl[76] = new Array("Ł", "ł");
fpl[78] = new Array("Ń", "ń");
fpl[79] = new Array("Ó", "ó");
fpl[83] = new Array("Ś", "ś");
fpl[88] = new Array("Ź", "ź");
fpl[90] = new Array("Ż", "ż");
tp.onKeyDown = function() {
this.caret = Selection.getCaretIndex();
if (Key.isDown(18)) {
if (!this.alt) {
this.alt = 1;
this.selectable = false;
this.type = "dynamic";
}
}
if (this.alt) {
var k = Key.getCode();
if (k == this.kll) this.onKeyUp();
this.kll = k;
}
};
tp.onKeyUp = function() {
this.kll = null;
this.kl = Key.getCode();
if (this.kl == 18) {
this.alt = 0;
this.selectable = true;
this.type = "input";
Selection.setFocus(this);
Selection.setSelection(this.caret, this.caret);
} else if ((this.kl == 65 || this.kl == 67 || this.kl == 88 || this.kl == 69 || this.kl == 76 || this.kl == 78 || this.kl == 79 || this.kl == 83 || this.kl == 90) && this.alt) {
if (Key.isToggled(20) || Key.isDown(16)) {
this.kl=fpl[this.kl][0];
} else {
this.kl=fpl[this.kl][1];
}
var b = Selection.getBeginIndex();
var e = Selection.getEndIndex();
if (e>b) {
this.text = this.text.substr(0, b)+this.text.substr(e);
if (this.caret == e) this.caret=b;
}
this.text = this.text.substr(0, this.caret)+this.kl+this.text.substr(this.caret++);
Selection.setSelection(this.caret, this.caret);
}
};
tp.onSetFocus = function(ss, sn) {
if (ss != sn) {
if (eval(ss).alt == 1) eval(ss).selectable=true;
Key.removeListener(ss);
Key.addListener(sn);
}
};
delete tp;
Selection.addListener(
{
onSetFocus:function () {
var f = eval(Selection.getFocus());
if (f.type == 'input') {
Selection.addListener(f);
f.alt = 0;
f.caret = 0;
}
}
}
);
}

lemondude - Wto 11 Paź, 2005 14:23

Bąbelek! Mój ukochany profesjonalista! Jak zapewne wiesz - nie musze chyba kwestionowac twoich kompetencji - skrypt ten służy wprowadzaniu polskich znaków do swisha, poprzez dynamicze pole input. Wyświetlaniu polskich znaków poswięcony jest inny skryp którego z całą pewnościa również znasz, jednak w pogardzie dla wciąż poszukujących odsyłasz ich na zły tor... mam nadzieje ze kiedys ci dorównam i bedę mógł wreszcie spocząć na laurach. Niestety wciąż szukam... wynikiem tego szukania jest np.:
Kod:
onLoad () {
    system.useCodepage = true;}

Jeżeli nie zadziałało poszukam dalej... np. sprawdze inne czcionki, wyprubuję sposoby ludzi podobnie jak ja poszukujących. Eh, marność nad marnościami...

Kajam się unizenie,
Lemon

MBabelek - Wto 11 Paź, 2005 14:54

to teraz sam juz nie wiem o czym piszecie. U mnie działa wklejany tekst. jezeli mozna to poprosze ten plik .doc na sprawdzenie