|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Help Prosze o pomoc
marcintvn - Pią 23 Wrz, 2005 10:58 Temat postu: Help Prosze o pomoc Witam jestem poczatkujacym uzytkownikiem swish maxa i mam problem zrobilem strone i wiem ze na dole sceny umiesza sie tlo pod przyciski tekst strone itp , no wlasnie umiescilem tlo , ale chcialbym umiescic 3 przyciski na stronie wiem jak sie je robi , zeby tlo tzn tapetkki zmienialy sie pod wygladem tej strony czy ktos wie jak to sie da zrobic help !!
Prosze o pomoc
bulion - Pią 23 Wrz, 2005 11:48
chodzi Ci o rollover?
o rollover już było wiele razy...
maribt - Pią 23 Wrz, 2005 20:02
albo ja jestem taki tępy albo ty nie potrafisz napisać o co Ci chodzi
GenezypKapen - Sob 24 Wrz, 2005 12:44 Temat postu: najwidoczniej jestes tepy bo ja bystrzaka zrozumialem... robisz np kwadrat pozniej conver/convert to buton..po prwej stronie pojawi sie cos takiego has seperated hit state, up state,over state... zaznacz hit state i over state..teraz, po lewej rozwin butona i kliknij na pozycje over state i wtedy zaimpotuj grafike ktora ma sie pokazywac po najechaniu pobierz przyklad w zasadzie tyle, pomysl,ze po najechaniu na over state mozesz wstawic spritea i polepszyc efekt-y
marcintvn - Sob 24 Wrz, 2005 13:14 Temat postu: Re: najwidoczniej jestes tepy bo ja bystrzaka zrozumialem...
GenezypKapen napisał/a: | robisz np kwadrat pozniej conver/convert to buton..po prwej stronie pojawi sie cos takiego has seperated hit state, up state,over state... zaznacz hit state i over state..teraz, po lewej rozwin butona i kliknij na pozycje over state i wtedy zaimpotuj grafike ktora ma sie pokazywac po najechaniu pobierz przyklad w zasadzie tyle, pomysl,ze po najechaniu na over state mozesz wstawic spritea i polepszyc efekt-y |
dzieki naprawde o to mi naprawde chodzilo pozdrawiam !!!!!!!!! ehh widzisz dwoch rozumie na forum a jede nie
dzieki jeszcze raz wisze ci piwo
[ Dodano: Sob 24 Wrz, 2005 14:33 ]
mam jeszcze jedno pytanko stworzylem i wszystko ok , a jak zrobic zeby działał ? tzn dziala ale tylko jak najade myszka tlo sie zmienia jak zrobic zeby jak nacisne , to tak zostawalo abym nie musial trzymac kursora na przycisku , bo jak zdejme kursor z przycisku to powraca do pierwotnego stanu sorka dopiero sie ucze Help
GenezypKapen - Sob 24 Wrz, 2005 13:37 Temat postu: .. To jest bardziej skomplikowane..na poczatek,kiedys pytalem o to, poszukaj w wyszukiwarce,jet tam ten temat..Bo teraz nie mam czasu by wytlumaczyc..
maribt - Sob 24 Wrz, 2005 18:21
marcintvn napisał/a: | ehh widzisz dwoch rozumie na forum a jede nie Razz |
to chyba ja tak ciężko trybię
tAboon - Pią 07 Paź, 2005 07:38
jeden temat jedno pytanie. Zamykam.
|
|