|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - System newsowy, ciekawy temat, wiec ktos jak to zrobic?
lord_Weiss - Sro 21 Wrz, 2005 23:31 Temat postu: System newsowy, ciekawy temat, wiec ktos jak to zrobic? Bardzo pilne... szukałem i szukam a znaleźć nie mogę - może wy pomożecie?
Otóż robie strone w SwishMax i mam mały problem, gdyż do tej pory na stronie zbudowanej w html'u i postawionej na serwerze php uzywałem skryptowego systemu newsów. Teraz chciałbym aby równiez można bylo wpisywać newsy z poziomu przeglądarki tyle że w formularzu stworzonym w swishuMax (ponieważ newsy wpisuje kilka osob i nie mają dostępu do haseł serwa a poza tym nie bardzo się znają na serwerach). Chodzi mi o prosty "szkielet formularza" działający na zasadzie: wpisujesz text w pole wysyłasz i przesyła sie do pliku txt który tworzy sie na serwerze. Chciałbym aby była równiez możliwość wykasowania wybranego newsa bez włażenia na serwer (a szczytem szczesliwości była by możliwość dodawania komentarzy przez internautów - z opcją możliwości wywalenia wulgarnych komentarzy przeze mnie). Wiem, że to dużo, ale ja naprawdę nie mam pojęcia jak to ugryźć, a potrzebuję jak najszybciej takiego formularza (fajnie byloby gdyby była możliwość logowania do niego na hasło zeby nikt inny nie dobrał się do niego ale nie chcę wyjść na sępa ) Naprawdę jesteście moją ostatnią deską ratunku...
Pozdrawiam.
Dean - Czw 22 Wrz, 2005 10:11
Uuu, Mi też by się cos takiego przydało
Ktoś pomoże
erbe - Wto 27 Wrz, 2005 21:05 Temat postu: Re: System newsowy, ciekawy temat, wiec ktos jak to zrobic?
lord_Weiss napisał/a: | Bardzo pilne... szukałem i szukam a znaleźć nie mogę - może wy pomożecie?
Otóż robie strone w SwishMax i mam mały problem, gdyż do tej pory na stronie zbudowanej w html'u i postawionej na serwerze php uzywałem skryptowego systemu newsów... |
moglbys podeslac mi taki system newsow? bylbym bardzo wdzieczny
galechus - Wto 27 Wrz, 2005 22:37
a może by tak napisać taki system news'ów wspólnie...? , na podstawie php, hmm...?
erbe - Wto 27 Wrz, 2005 23:39
galechus napisał/a: | a może by tak napisać taki system news'ów wspólnie...? , na podstawie php, hmm...? |
no i tu pojawia sie problem nie znam sie az na tyle na php zeby cos takiego napisac.
galechus - Sro 28 Wrz, 2005 14:55
Mam pytanko:
Czy moge importować programy o rozszerzeniu .exe? do swisha, bo tak sobie pomyslalem, aby napisać jakiś programik w C#/JAVA/C++ do zarządzania treść newsów, bez konieczności logowania się za każdym razem do ftp'a...
Basic_M - Czw 29 Wrz, 2005 11:38
Witam!
Deklaruje swoją gotowość do podjecia się napisania prostego systemu news/strony w oparciu o MySQL & PHP. Nie mam co prawda pełnej znajomosci swisha - głównie zaciaganie danych zewnetrznych oraz przekazywania i operowanie parametrami (zmiennymi) zewnetrznymi ale od strony php i mysql jestem mysle prymusem Tak wiec oferuje swoją pomoc w tym projekcie. Mysle że przydała by się osoba dobrze znająca sie w sprawach opisanych powyzej czyli import danych i parametrów do plików swf. Mysle takze ze trzeba by nazwac jakos projekt i pomyslec o miejscu pyublikacji kolejnych wersji projektu a takze pomyslenie o dziale FAQ oraz pomoc. Narazie siadam i przegladam tematy dotyczace operowaniu danymi w swishu i ich jakie sa mozliwosci formatowania w htmlu.
galechus - Czw 29 Wrz, 2005 13:42
Basic_M piszę się na to i deklaruję się razem z Tobą ?-)
lord_Weiss - Pią 30 Wrz, 2005 16:53
no to do pracy
MBabelek - Wto 11 Paź, 2005 12:53
Dzieki Mariuszowi i po małych przeróbkach jego skryptu edytor_tekstu+panel mozemy smiało postawić na stronie system newsów.
Proponuje przy okazji wywalic haslo i login z swf i wczytywac z txt lub php
edytor_tekstu+panel
bulion - Sro 12 Paź, 2005 15:07
brawo :]
Mackas - Czw 15 Gru, 2005 09:59
Witam, czy moglibyście zamiescic jakis mały opis, jak to działa, bo nie mogę się połapać
syspo - Pią 30 Gru, 2005 17:14
Dołączam się do powyższej prośby.
Kombinowałem na różne sposoby i nie mogłem się za bardzo połapać
Gawron - Pon 09 Sty, 2006 21:50
No fajnie by było jakby ktos to bardziej opisał. Zalezy mi na tym żeby była mozliwość dodawania komentarzy. Dodam tylko że php to dla mnie czarna magia więc proszę o POMOC!!!!!!!!
Mariusz - Wto 10 Sty, 2006 00:14
Witam
Ok raz jeszcze: logujemy sie klikając na "zaloguj" w lewym gornym rogu, nastepnie w panelu logowanie wpisujemy hasło i login ( bez polskich znakow )
Login: twojlogin
Hasło: twojehaslo
(login i haslo mozemy zmienic na dowolne, wystarczy poszukac w pliczku ).
Przechodzimy po wpisaniu poprawnych danych do sceny 2 gdzie w ramce wpisujemy tekst i klikamy na "zapisz" . Automatycznie zostajemy przerzuceni do sceny 1, gdzie mamy juz zapisany wczesniej wpisany tekst. Mozna tez usunąc całkowicie logowanie tak jak sugerował MBabelek . To wszystko.
Pozdrawiam
tito-graf - Sro 15 Lut, 2006 00:15
MBabelek napisał/a: | Dzieki Mariuszowi i po małych przeróbkach jego skryptu edytor_tekstu+panel mozemy smiało postawić na stronie system newsów.
edytor_tekstu+panel |
wszystko jest super natomiast spraw jest taka. Nie wiem czy przeoczyłem jakiś inny link do systemu NEWSÓW czy to ma być w tym co tu zacytowałem powyżej?? Powinien być jeszcze jakiś plik PHP do wrzucenia na serwer który zapisywałby to co tam wstukamy po zalogowaniu tak aby przy następnym wyświetleniu strony text który wprowadziliśmy rzeczywiście się tam znajdował.
Więc albo nie skumałem czegoś ( jeżeli tak to sorry bo późna godzina jest i oczy się kleją) albo poprostu to nie jest kompletny system newsów.
Prosze o wyjaśnienie i serdecznie pozdrawiam wszystkich co z taką chęcią sobie nawzajem pomagają. Oby tak dalej.
PEACE
Mackas - Czw 23 Lut, 2006 15:08
Dołączam się do postu tito-graf,
tito-graf napisał/a: | Powinien być jeszcze jakiś plik PHP do wrzucenia na serwer który zapisywałby to co tam wstukamy po zalogowaniu tak aby przy następnym wyświetleniu strony text który wprowadziliśmy rzeczywiście się tam znajdował. |
Czy ktoś moglby to stworzyć?
albercikk - Pon 15 Maj, 2006 16:59
MBabelek napisał/a: | Dzieki Mariuszowi i po małych przeróbkach jego skryptu edytor_tekstu+panel mozemy smiało postawić na stronie system newsów.
edytor_tekstu+panel |
Witam, mam zamiar dziś powalczyć z tym materiałem Mariusza który polecasz, potrzebuje stworzyć panel admina do newsów i nie tylko (galeria).
Mam w związku z tym pytanie do ciebie oraz Mariusza, Czy jest sens się za to zabierać inaczej rzecz biorąc czy udało się rozwiązać problemy z trwałością wprowadzanych wpisów, bo czytając posty na ten temat widzę iż odpowiedzi na postawione pytania odnośnie tego problemu do tej pory nie ma:( ?
Pozdrawiam
[ Dodano: Pon 15 Maj, 2006 20:12 ]
P.S. A może ma ktoś doświadczenie z systemami newsów takimi jak (Fusion News, Cute News, phpNewsManager).
Czy będą one lub jeden z nich a może jakieś inne (najlepiej darmowe) współpracowały ze stronkami napisanymi w Swishu .....(max).
Pozdrawiam
Radjon - Sro 17 Maj, 2006 11:28
Przepraszam, że pytam:
ale jak wynik mojej pracy zapisać do pliku ?
jakimi komendami mogę tego dokonać ...
stefcio - Sro 17 Maj, 2006 13:51 Temat postu: odp to sie robic url z post i połączyć z php tyle tylko wiem ale nieiwem jak to zrobic:))
Kamil1624 - Pon 02 Paź, 2006 23:04 Temat postu: newsy Witam mam taki mały problemik był bym wdzieczny gdyby mi ktos pomógł.
Mam script który zapisuje dane do pliku text. I chciałbym by script ten w pierwszym wierszu pliku text wstawiał taki napis &tekst= a dopiero potem reszte. Poniżej zamieszczam kod i tresć pliku tekstowego
Kod: | ##### Original PHP Script by Jeffrey Hill of http://www.Flash-DB.com
##### Modifications doqs (to work with sprites in SWiSH)
##### Contact : doqs@wp.pl
// If you are using an old version of php, remove the next set of lines.
// or use $HTTP_POST_VARS["..."] instead.
$Submit = $_POST["Submit"];
$Name = $_POST["Name"];
$Comments = $_POST["Comments"];
$NumLow = $_REQUEST["NumLow"];
$NumHigh = $_REQUEST["NumHigh"];
// Replace special characters - you can remove the next 5 lines if wanted.
$Name = ereg_replace("[^A-Za-z0-9 ]", "", $Name);
$Comments = ereg_replace("[^A-Za-z0-9 ążśźćęńłó\@&\./\']", "", $Comments);
// Remove slashes.
$Name = stripslashes($Name);
$Comments = stripslashes($Comments);
// ###################################################################################
// ########## Reading and Writing the new data to the GuestBook Database #############
if ($Submit == "Yes") {
// Next line tells the script which Text file to open.
$filename = "GuestBook.txt";
// Opens up the file declared above for reading
$fp = fopen( $filename,"r");
$OldData = fread($fp, 80000);
fclose( $fp );
// Gets the current Date of when the entry was submitted
$Today = (date ("l dS of F Y"));
// Puts the recently added data into html format that can be read into the Flash Movie.
// You can change this up and add additional html formating to this area. For a complete listing of all html tags
// you can use in flash - visit: www.macromedia.com/suppor...ts/htmltext.htm
$Input = "Name: <b>$Name</b>
Comments: <b>$Comments</b><br>
<i><font size=\"-1\">Date: $Today</font>
.:::.";
/* This Line adds the '&GuestBook=' part to the front of the data that is stored in the text file. This is important because without this the Flash movie would not be able to assign the variable 'GuestBook' to the value that is located in this text file */
$New = "$Input$OldData";
// Opens and writes the file.
$fp = fopen( $filename,"r+");
fwrite($fp, $New, 800000);
fclose( $fp );
echo '&load=loaded&';
}
// ###################################################################################
// ######### Formatting and Printing the Data from the Guestbook to the Flash Movie ##
// Next line tells the script which Text file to open.
$filename = "GuestBook.txt";
// Opens up the file declared above for reading
$fp = fopen( $filename,"r");
$Data = fread($fp, 800000);
fclose( $fp );
// Splits the Old data into an array anytime it finds the pattern .:::.
$DataArray = split (".:::.", $Data);
// Counts the Number of entries in the GuestBook
$NumEntries = count($DataArray) - 1;
print "&load=loaded&&TotalEntries=$NumEntries&NumLow=$NumLow&NumHigh=$NumHigh&GuestBook=";
for ($n = $NumLow; $n < $NumHigh; $n++) {
print $DataArray[$n];
if (!$DataArray[$n]) {
Print "<br><br><br><b>No More entries</b>";
exit;
}
}
##### Original PHP Script by Jeffrey Hill of http://www.Flash-DB.com
##### Modifications by www.Swish-Tutorials.com (to work with sprites in SWiSH)
##### Contact : Brian Ayers at admin@swish-tutorials.com
?> |
treśc pliku textowego
Kod: | Name: <b>kamil </b>
Comments: <b>text</b><br>
<i><font size="-1">Date: Monday 02nd of October 2006</font>
.:::.Name: <b>kamil </b>
Comments: <b>bla bala </b><br>
.:::. |
A chciałbym by plik tekstowy wyglądał tak
Kod: |
&tekst=Name: <b>kamil </b>
Comments: <b>text</b><br>
.:::.Name: <b>kamil </b>
Comments: <b>bla bala </b><br>
.:::.&
| Myśle że wiecie oco mi chodzi z góry dziekuje za pomoc .
zonkal - Czw 15 Mar, 2007 14:54
Witam ja tez mam pytanie odnosnie newsow a w szczegolnosci CUTENEWS jest to aplikacja ktora ladujemy na server, po wpisaniu adresu w przegladarce IE lub innej system przechodzi do programu gdzie mozemy kasowa itd. program ten zapisuje wszystko w *.txt. na serverze. jest tez skrypt do wstawienia w php. I tu sie pojawia moje pytanie jak to zrobic aby na stronie zrobionej w swishmaxie to dzialalo. plywajaca ramka?? myslalem ale nie wiem jak to palaczyc. czekam na pomoc moj kontakt gg 1900131
strona przykladowa ale newsy sa w htm ale tak to wyglada www.djsweeper.com
a do panelu www.djsweeper.com/admin
wojasso - Czw 15 Mar, 2007 18:36
Kamil1624 napisał/a: | Witam mam taki mały problemik był bym wdzieczny gdyby mi ktos pomógł.
Mam script który zapisuje dane do pliku text. I chciałbym by script ten w pierwszym wierszu pliku text wstawiał taki napis &tekst= a dopiero potem reszte. Poniżej zamieszczam kod i tresć pliku tekstowego
Kod: | Kod:
$Name = $_POST["Name"];
|
|
Moim zdaniem wystarczy to zmienić na:
Kod: | Kod:
$Name = $_POST["$tekst=Name"];
|
Ale nie sprawdzałem
webmes - Sro 21 Mar, 2007 13:15
Panowie, na początku była mowa i systemie newsów z możliwością komentowania i usuwania wulgaryzmów, w między czasie pojawiła się opcja dodawania zdjęć, a jak narazie stanęło na panelu który nie w pełni działa. Owszem logujemy się, zapisujemy i wszystko fajnie, ale gdy ponownie wejdziemy na strone newsa nie ma. Po prostu brak podłoża php. Z ambitnego założenia do którego się przyłączam powstało nic. Więc co dalej z tym tematem? Działamy by było tak jak na początku zakładane?
wojasso - Sro 21 Mar, 2007 14:27
Jeżeli potrzebujecie rąk do pracy to bardzo chętnie się przyłączę Jak coś to piszcie na GG
mielu - Pią 23 Mar, 2007 20:26
wojasso napisał/a: | $Name = $_POST["$tekst=Name"]; |
bardzo zły pomysł
Kod: | // Opens and writes the file.
$fp = fopen( $filename,"r+");
fwrite($fp, "&tekst".$New."&", 800000);
fclose( $fp );
echo '&load=loaded&'; |
ale pamiętaj że za każdym razem trzeba będzie te znaki usuwać przed dodaniem nowego wpisu
wojasso - Pią 23 Mar, 2007 20:54
No cóż... Na PHP się nie znam
|
|