|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Animacja się zacina
kol - Pią 16 Wrz, 2005 12:44 Temat postu: Animacja się zacina Mam dziwny problem. Tworzę stronę internetową w swishu. Po załadowaniu się strony gdy klikam na button wyświetla mi się pole tekstowe z wczytanym tekstem z pliku txt. Wszystko jest w porządku tylko, że gdy wczyta się tekst cała animacja wolniej pracuje i się "zacina". Może to dlatego żę tekst ma z parę linijek, ale przecież cała strona ma tylko 78kB. Jeśli ktoś mnie zrozumial to proszę o szybką radę, bo stronę muszę publikawac do niedzieli.
galechus - Pią 16 Wrz, 2005 13:16
może to zależy od tego jakiego kompa masz? i jaki frame rate dla Movie?
kol - Pią 16 Wrz, 2005 15:43
35 klatek
galechus - Pią 16 Wrz, 2005 15:50
spory ten frame rate, a może na mniejszy zmień i zobacz jak będzie chodziło (ja przeważnie robię na 15-25)
nugatt - Pią 16 Wrz, 2005 16:15
ile tego textu
daj linka do animacji to sprawdzimy czy też się nam zacina Cytat: | może to zależy od tego jakiego kompa masz? |
kol - Pią 16 Wrz, 2005 17:28
www.tester15.republika.pl i kliknijcie na zakładkę wydarzenia (logo zacznie wolniej pracować itd)
nugatt - Pią 16 Wrz, 2005 17:44
przycina się
wydaje mi się żę jest efekt fade-in do dużej ilości tekstu to może być to. spróbuj bez tego.
galechus - Pią 16 Wrz, 2005 17:50
Słuchaj masz troszkę tego tekstu tam ale nie aż tak dużo(kiedyś testowałem z większą ilościa tekstu) ale spróbuj zostawić np. 2 linij tylko i zobacz czy bedzie się nadal chaczyć, a może też podziel na kilka stron, ale nie wiem, narazie sprawdz to co mówiłem, zostaw 2 linie i zobacz czy się tnie
kol - Pią 16 Wrz, 2005 19:32
Usunałem Fade in, zmniejszylem liczbe linijek i niestety jest to samo. Chyba coś innego zrobiłem źle. Tylko co?
galechus - Pią 16 Wrz, 2005 20:59
polecam zrobić to jeszcze raz wiem że się nieche ale ja się właśnie nauczyłem tak robić, jak coś mi nie wychodzi to zaczynam robić to od pocztku, dziwne ale skuteczne ( nie obiecuje że w tym przypadku ) ale też polecam dać problem w załączniku, może któryś z moich kolegów z forum lub ja dopatrzą się usterki...
kol - Sob 17 Wrz, 2005 11:20
Dzięki za dobre chęci
|
|