|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Zmiana wielkości .swf
galechus - Czw 15 Wrz, 2005 11:12 Temat postu: Zmiana wielkości .swf Witam
Mam problemik taki że mój .swf jest za wielki do niektórych przeglądarek i chciałbym go zmniejszyć, jak to zrobić, mam go w rozdzielczości 780x706 a chciałbym 760x688, gdy tak robię poprzez wielkość filmiku w swishu w zakładce Movie to zmienia mi się tło wsztskie elementy filmu zostają takie samę , jak można wszyskie elementy zmniejszyć na raz?
roland - Czw 15 Wrz, 2005 11:26
Można to najszybciej zrobić pozostawiając SWF bez zmian, a zmieniając jedynie właściwości obiektu SWF w kodzie HTML. Szukasz w tym celu we fragmencie wywołującym animację następujących dwóch wierszy:
Kod: | width="706" height="780" |
i poprawiasz na
Kod: | width="688" height="760" |
Niestety wiąże się to z pogorszeniem jakości wyświetlanej animacji
galechus - Czw 15 Wrz, 2005 11:31
Tak wiem że w HTML to można to zrobić ale jakość mi wtedy nie odpowiada, czy będe musiał każdy element po kolei przerabiać w swishu? to będzie bardzo pracochłonne
roland - Czw 15 Wrz, 2005 12:23
Cytat: | czy będe musiał każdy element po kolei przerabiać w swishu? |
Nigdy nad tym wcześniej się nie zastanawiałem, ale chyba tak
galechus - Czw 15 Wrz, 2005 12:36
Dziękuje panu za szybką odpowiedz, temat można zamknąć, a ja pomyślę co z tym fantem zrobić
tAboon - Nie 02 Paź, 2005 18:44
Ja ci powiem jak to zrobic : Bo juz sam tak robiłem i było nieźle
Zbrupuj sobie wszytsko jako sprajt i i zminejsz caly sprite do wielkosci jaka jest CI potrzbna, następne ungrupe sprite i bedzie działało nic się nie zmienia poza wymairami
Spróbuj i powiedz jakie efekty.
Piotr - Nie 02 Paź, 2005 20:30
tAboon ma rację, też niejednokrotnie z tego sposobu korzystałem i wszystko jest ok.
maciey75 - Wto 04 Paź, 2005 11:34
Wlasnie wczoraj tak zrobilem i dziala spoko
pzdr
m.
|
|