SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - Zmiana wielkości .swf

galechus - Czw 15 Wrz, 2005 11:12
Temat postu: Zmiana wielkości .swf
Witam

Mam problemik taki że mój .swf jest za wielki do niektórych przeglądarek i chciałbym go zmniejszyć, jak to zrobić, mam go w rozdzielczości 780x706 a chciałbym 760x688, gdy tak robię poprzez wielkość filmiku w swishu w zakładce Movie to zmienia mi się tło wsztskie elementy filmu zostają takie samę , jak można wszyskie elementy zmniejszyć na raz?

roland - Czw 15 Wrz, 2005 11:26

Można to najszybciej zrobić pozostawiając SWF bez zmian, a zmieniając jedynie właściwości obiektu SWF w kodzie HTML. Szukasz w tym celu we fragmencie wywołującym animację następujących dwóch wierszy:
Kod:
width="706" height="780"

i poprawiasz na
Kod:
width="688" height="760"

Niestety wiąże się to z pogorszeniem jakości wyświetlanej animacji

galechus - Czw 15 Wrz, 2005 11:31

Tak wiem że w HTML to można to zrobić ale jakość mi wtedy nie odpowiada, czy będe musiał każdy element po kolei przerabiać w swishu? to będzie bardzo pracochłonne :shock: :( :x
roland - Czw 15 Wrz, 2005 12:23

Cytat:
czy będe musiał każdy element po kolei przerabiać w swishu?

Nigdy nad tym wcześniej się nie zastanawiałem, ale chyba tak

galechus - Czw 15 Wrz, 2005 12:36

Dziękuje panu za szybką odpowiedz, temat można zamknąć, a ja pomyślę co z tym fantem zrobić :?
tAboon - Nie 02 Paź, 2005 18:44

Ja ci powiem jak to zrobic :D : Bo juz sam tak robiłem :P i było nieźle :D

Zbrupuj sobie wszytsko jako sprajt i i zminejsz caly sprite do wielkosci jaka jest CI potrzbna, następne ungrupe sprite i bedzie działało nic się nie zmienia poza wymairami :D

Spróbuj i powiedz jakie efekty.

Piotr - Nie 02 Paź, 2005 20:30

tAboon ma rację, też niejednokrotnie z tego sposobu korzystałem i wszystko jest ok. :-D=
maciey75 - Wto 04 Paź, 2005 11:34

Wlasnie wczoraj tak zrobilem i dziala spoko :D

pzdr
m.