galechus - Czw 08 Wrz, 2005 11:39 Temat postu: Zdjęcie na zdjęciu z takim efektemWitam
Mam 2 zdjęcia, jedno lekko nachodzi na drugie, lecz gdy najeżdzam na drugie one wtedy jest nad pierwszym a gdy zjadę to wracają do stanu w jakim byłya, po za tym jak zrobić taki efekt jak na tych zdjęciach, zamazanie i wyświetlenie napisu?
o to przykład: http://www.orange.com/Eng...t.asp?UID=&UAT=roland - Czw 08 Wrz, 2005 12:23 Moim zdaniem są to dwa zdjęcia, jedno bez obróbki, a drugie z rozmyciem. Po najechaniu kursorem, to pierwsze poprzez efekt Fade Out znika, a drugie poprzez Fade In się pojawia. A tekst jest osobnym obiektem, co do którego też można zastosować albo Fade In albo włączyć po prostu jego widoczność.galechus - Czw 08 Wrz, 2005 12:32 Dziękuje bardzo za wskazówki powalczę troszkę ale proszę nie zamykać jeszcze tematu..., może ktoś się podzieli innymi wskazówkami:) lub jakimś przykładem roland - Czw 08 Wrz, 2005 12:54 Przykład Proszę bardzo...
galechus - Czw 08 Wrz, 2005 13:04 O fajnie, dziękuje bardzo...:)
A jak zrobić coś takiego a żeby zdjęcie wychodziło z pod zdjęcia nad to zdjęcie które było na nim( chyba dobrze to wyjaśniłem )?roland - Pią 09 Wrz, 2005 06:16
Cytat:
chyba dobrze to wyjaśniłem
No nie za bardzo... Ma się wysuwać zza dolnej krawędzi? Bo wyłaniać się z poprzedniego, to można zrealizować tak jak mój przykład z "papugą" tylko, że będą dwa różne zdjęciagalechus - Pią 09 Wrz, 2005 09:04
roland napisał/a:
Ma się wysuwać zza dolnej krawędzi?
Tak właśnie o to mi chodzi roland - Pią 09 Wrz, 2005 09:56 Można w ten sposób:
Minusem jest zasłanianie przez biały prostokąt obiektów leżących pod spodemMBabelek - Pią 09 Wrz, 2005 20:30 a moze cos takiego ?
KLIK
------
Panie Rolandzie, czy zwykły userek takze może dołączyć animacje swf do odpowiedzi ?galechus - Pią 09 Wrz, 2005 20:55 MBabelek o taką rzecz mi tez chodziło ?-)
Dziękuje panu roland i MBabelkowi ?-) Dzięki jeszcze raz chłopaki:)tAboon - Nie 02 Paź, 2005 18:23
MBabelek napisał/a:
Panie Rolandzie, czy zwykły userek takze może dołączyć animacje swf do odpowiedzi ?
Wklej po porstu html'a
Kod:
<object>i te wszystkie takie tam magiczne znaczkiz kodu HTML</object>
obiektu Flash wraz z cala jego zawartoscia i będzie działało.