SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - ROZWIĄZANY - brak przezroczystości grafiki jpg

muchar81 - Czw 02 Sie, 2012 12:20
Temat postu: ROZWIĄZANY - brak przezroczystości grafiki jpg
witam
Czy jest mozliwość żeby zaimportowany np wykonany w corelu obrazek, zapisany jako .jpg był przezroczysty? Konkretnie chodzi mi o to że po utworzeniu grafiki pozostaje w niej tło z corela np. białej kartki. Kiedy podkłądam tło strony w SWiSHMaxie widoczny jest kwadracik zaimportowanego jpg wraz z jego własnym tłem. Mam nadzieję że ktos mnie zrozumie :)
Spróbuję jeszcze raz, potrzebuje uzyskać efekt zaimportowanego obrazka np. jpg scalonego z tłem strony.

pozdrawiam forumowiczów

Januszr - Czw 02 Sie, 2012 12:58

Tak. Zeszłe tematy rozwiązane?
muchar81 - Czw 02 Sie, 2012 16:53

Jeszcze nie rozwiązane do końca , dlatego nie zamykam postów - wiem pamiętam o tym obowiązku:)
bidon184 - Czw 02 Sie, 2012 18:47
Temat postu: Re: brak przezroczystości grafiki jpg
muchar81 napisał/a:
witam
Czy jest mozliwość żeby zaimportowany np wykonany w corelu obrazek, zapisany jako .jpg był przezroczysty? Konkretnie chodzi mi o to że po utworzeniu grafiki pozostaje w niej tło z corela np. białej kartki. Kiedy podkłądam tło strony w SWiSHMaxie widoczny jest kwadracik zaimportowanego jpg wraz z jego własnym tłem. Mam nadzieję że ktos mnie zrozumie :)
Spróbuję jeszcze raz, potrzebuje uzyskać efekt zaimportowanego obrazka np. jpg scalonego z tłem strony.

pozdrawiam forumowiczów

niestety nie da sie tła zapisać jako przezroczysty,widze że tam Janusz dał jakąs opcje,ale to zLudne jest,żeby zapisać jpeg z tłem przezroczystym musisz mieć na kompie obsłge jpeg2000,swish nie daje takiej mozliwosci z tego co widze(ale ja dopiero sie ucze)

muchar81 - Czw 02 Sie, 2012 18:51

u mnie porada Janusza zadziałała.
Temat do zamknięcia.

bidon184 - Czw 02 Sie, 2012 19:25

no to jestem w szoku :shock: ,widocznie ten jpeg to było tylko rozszeżenie,ale obraz defacto był zapisany jako gif albo png,moze eps,no nie wiem :roll: ale jak jest oki to wpożo :-@
Januszr - Czw 02 Sie, 2012 20:22

bidon184 jak zaimportujesz gif, jpg, png, bmp albo innego rastra to możesz ustawić mu w Swish przezroczystość dla koloru +_ zakres tolerancji.