|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
|
SWiSH Max - pozycjonowanie, facebook pytanie
matviej - Sro 30 Maj, 2012 11:56 Temat postu: pozycjonowanie, facebook pytanie Witam wszystkich forumowiczów, mam stronkę zrobioną w swishu i nie mogę do niej dodać metatagów. Jak wyszukuję ją przez google muszę wpisać praktycznie całą nazwę strony. poza tym pod linkiem stony pojawia się zamiast treści strony coś takiego:
4. loading dynamic content.
czyli
Portrety oczami kobiety - Anna Rojek
portretyoczamikobiety.pl/pl/
4. loading dynamic content.
co muszę zrobić żeby pozbyć się niechcianego (4. loading dynamic content.) i zastąpić to swoimi słowami?
poza tym mam jeszcze jedno pytanie jak dodać do tej stronki odnośnik do facebooka najlepiej wysuwany z boku.
z góry dziękuję za rychłą odpowiedź
pozdrawiam
shastaan - Sro 30 Maj, 2012 14:20
Możesz dodać do niej metatagi tak jak do każdej innej. Nie robi się tego jednak w swishu tylko w htmlu do którego wsadzasz swfa.
Przejrzyj swój html to wszystko stanie się pewnie jasne.
W tymże samym hate-emelu możesz dodać facebook slide likeboxa czy co tam chcesz.
Odnośnie tego co musisz wpisać żeby znaleźć swoją stronę w googlu to:
1. jeśli się nie pozycjonujesz to czego się spodziewasz?
2. jeśli się pozycjonujesz i masz o tym pojęcie to Twoje pytanie jest bardzo dziwne.
3. Tu jest forum odnośnie pozyjonowania i optymalizacji: http://www.forum.optymali...dex.php?act=idx - doskonałe, niewyczerpane źródło informacji i kontaktów z niezłymi hardkorowcami SEO Powiedzą Ci więcej niż my i Twój post pomoże innym.
Januszr - Sro 30 Maj, 2012 14:21
O fuckBook jest tutaj: http://swish.wodip.opole....opic.php?t=5784
A to to co Ci się wyświetla to dlatego, że gógle rozkompresowuje sobie swf i dorzuca własny "content". Sam nie wiem jak to poprawnie zrobić aby np. w ogóle nie wyświetlało się albo aby wyświetlało się jedynie to co jest w HTML.
Być może, jeżeli zechciałbyś dorzucić w pierwszych klatkach swf niewidoczny tekst z właściwym "content" to gólge by to łyknęło?
Ale nie jestem pewien
Cytat: | Przejrzyj swój html to wszystko stanie się pewnie jasne. | no popatrzyłem i nadal niejasne.... Help bardziej rzeczowo shastaan, jeżeli mogę poprosić.
shastaan - Sro 30 Maj, 2012 14:39
Uh, ym, faktycznie się zapędziłem i odpowiedziałem na pamięć :]
Faktycznie jest tak jak napisał JanuszR. Według mojej wiedzy Google sam sobie wybiera treść do opisu.
Ja bym wrzucił treść wręcz do htmla. Tą samą co jest we flashu. Najlepiej tak, żeby googlebot przeczytał ją zanim przeczyta flasha. No i bądź cierpliwy(a), zmiana tego może googlowi zająć nawet parę miesięcy.
Januszr - Sro 30 Maj, 2012 20:12
Cytat: | Ja bym wrzucił treść wręcz do htmla. Tą samą co jest we flashu. | no i gógle sobie i tak znajdzie to co we flash... I nawet to co jest podlinkowane (jako button w swf) jako pdf. Odczyta PDF i wrzuci jako kolejny odnośnik Stąd moje pytanie, bo nie wiem jak to "naprawić". Kilka lat temu było normalnie
shastaan - Czw 31 Maj, 2012 18:54
Tak znajdzie sobie. Ale to nam nie przeszkadza. Przeszkadza nam to że znajdzie to w kontekście loading dynamic content. Chcemy, żeby to znalazł przed tą frazą i na tym zbudował opis witryny. http://szablony.freeware.info.pl/szablony.html
|
|