|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
|
SWiSH Max - Problem z jakością animacji GIF po exporcie
kru_chy - Pon 05 Gru, 2011 10:31 Temat postu: Problem z jakością animacji GIF po exporcie Witam,
jestem nowy na forum, ale oczywiście pierw starałem się odnaleźć podobny problem. Po nieudanych staraniach postanowiłem opisać prześladujący mnie problem.
Chodzi mi o przypadek pokazania powiedzmy dwóch scen przedstawiających treść i obrazki które chce wyświetlić na stronie.
Podczas wykonywania i przy prezentacji w programie Swish wszystko jest tak jak chce.
Problem pojawia się gdy export'uje wszystko do gif. Często się nawet zdarza, że czcionka zmienia kolor. Najczęściej z czarnego na ciemny zielony.
Spotkał się już ktoś z takim tematem?
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Krzysztof
espe1 - Pon 05 Gru, 2011 11:10
animowany gif to plik o max 256 kolorach i tutaj cudów nie zdziałasz
najlepiej dodać sobie do biblioteki kolorów swisha paletę 256 kolorów i używać tych kolorów, gdy chcemy robić gifa, wtedy jest pewność, że się nie zmienią
można używać palety standardowej - jak wybierasz kolor klikasz w zaawansowane (malutka ikonka palety) i zaznaczasz kolory standardowe, te z nazwami
kru_chy - Pon 05 Gru, 2011 11:27
OK. Zaraz spróbuję.
Bardzo dziękuję za zainteresowanie się tematem.
Pozostaje jeszcze problem niszczeniem jakości czcionki. Zupełnie jestem zagubiony. Może istnieje możliwość podniesienia jakości exportu?
Pozdrawiam
Krzysztof
shastaan - Wto 06 Gru, 2011 08:11
Przede wszystkim chciałem ustalić co Cię skłania do eksportu do gifa. Może to nie jest konieczne?
|
|