SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - zmiana kształtu

Slayerek - Sob 19 Lis, 2011 23:11
Temat postu: zmiana kształtu
Witam, mam pytanie czy jest taka mozliwosc (pewnie tak) ze z wykoanej trnsformacji obiektu - zmiana kształtu , mogę koncowy kształt zapisac jako nowy obiekt (z wektorami takimi jakie mial na koncu transformacji)
W zalaczniku przykladowy plik jak wyglada cos po zmianie kształtu.

Chodzi oto by obiekt z kaltki 24 mona bylo skopiowac i wstawic taki np w klatce 5 - bez ruchu bez niczego chodzi tylko o sam kształt ktory uzyskał po transformacji

[ Dodano: Sob 19 Lis, 2011 23:44 ]
podaje przyklad ocb ponizej
chodzi oto by obiekt po transformacji mozna bylo wstawic odrazu a nie tak jak w zalaczniku z przechodzeniem :) )

Januszr - Nie 20 Lis, 2011 07:30

Tak "od razu" to nie za bardzo można. Ale można zrobić - w twoim wypadku" po 2/25 sekundy. Będzie to mało widoczne. Spróbuj skrócić efekt do jednej klatki.
Jeżeli chcesz aby najpierw była animacja a potem już nie zmieniała się zawsze możesz zgrupować animację do MovieClipa a następnie, w danym momencie odnieść się do klatki, w której animacja jest już wykonana.

Slayerek - Nie 20 Lis, 2011 11:50

ehh to nei dobrze ;) dotego tez dolazlem :D myslalem ze jednak jest mozliwosc taka :roll:

[ Dodano: Wto 22 Lis, 2011 22:13 ]
a mam jeszcze pytanei czy jest mozliwosc cofniecia ? :)
np robimy z jakiegos kształtu przemiane na jakis inny i chcial bym ta przemiane cofnac , czy jest taka mozliwosc?