SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - problem z FadeIn i FadeOut podczas tworzenia "mirko gal

undertow - Nie 02 Paź, 2011 18:53
Temat postu: problem z FadeIn i FadeOut podczas tworzenia "mirko gal
Witam,

Przejrzawszy forum i nie potrafię znaleźć odpowiedzi na mój problem.. Otóż.. problem polega na tym, że chciałbym stworzyć możliwość powiększenia grafiki zamieszczonej na stronie. Niestety grafika jest w niezbyt dobrej jakości i dość mikroskopijna więc pomyślałem, że dobrym rozwiązaniem będzie jeśli użytkownik po najechaniu kursorem na grafikę zobaczy ją w powiększeniu a po zjechaniu kursora z grafiki wszystko wróci do "starej wersji" i tu się zaczynają schody.. znalazłem porady JanuszaR: http://swish.wodip.opole....zanie+zdj%EAcia
Zastosowałem, ale nic.. albo grafika zaczyna migać jak szalona, albo nie działa w ogóle.. bardzo proszę o pomoc lub nakierowanie mnie na rozwiązanie tego problemu.. W załączniku plik .swi

Problem z dodaniem .swi...

Udało się - link do pliku: http://www.sendspace.pl/f...8969dce7eaa1d32

mezon - Nie 02 Paź, 2011 22:25

Swi wielkie temu problem z dołączeniem, ponadto u mnie i tak nie chce wystartować, debug wariuje, i myślałem, że chaos to ja mam w głowie :-)
Ale do rzeczy. Januszr poradził, to musi być dobrze :-)

W przykładzie:

Klatka 1 - ładują się miniatury/buttony STOP
Button(1)
on (rollOver) {
gotoSceneAndPlay("<current scene>", 21); tu zaczyna się fade in +STOP
}
on (rollOut) {
gotoSceneAndPlay("<current scene>", 26); tu jest fade out Stop + powrót do 1 klatki (znowu widzimy tylko miniatury)

Button(2) - analogicznie tylko bez fade out

Sprawdź czy czegoś nie zapętliłeś bo nie zatrzymałeś i temu "wariuje" . RolOver i Out to fajna zabawa :-)
I nie musisz ograniczać się do Fade in/out jakiś efekt możesz dać np.

P.S.
A Falubaz wygrał :-) Hej hej FALUBAAAAZ :-)

undertow - Nie 02 Paź, 2011 23:33

Dzięki bardzo! :) mozolnie, ale doszedłem do rozwiązania tego problemu! :) dzięki jeszcze raz za pomoc! dokładnie zapomniałem o tym pierwszym stopie po remove.. Całość wygląda właśnie tak:

1: Remove
2: STOP
3-12: FadeIn
13: STOP
14-23: FadeOut

działa ;) Dzięki! :)

Januszr - Wto 04 Paź, 2011 07:52

Cytat:
Januszr poradził, to musi być dobrze

hehehe... nieprawda... ja też tylko człowiek jestem i im częściej mylę się, tym bardziej o swoim człowieczeństwie pamiętam.