SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - SWF na AVI konwerter

janek - Pią 30 Wrz, 2011 15:13
Temat postu: SWF na AVI konwerter
Witam szanowne grono.Czy moglibyscie polecić mi jakis niezły,bezpłatny konwerter z SWF na AVI lub MPEG? Chcę umiescic krótki klip zrobiony w SM4 w slajdzie który robię w programie Photodex Producer.
Januszr - Pią 30 Wrz, 2011 18:04

ERIGHT SOFT SUPER
janek - Pią 30 Wrz, 2011 22:45

Mam ten dekoder ale za każdym podejsciem wyskakuje mi error.
Januszr - Sob 01 Paź, 2011 13:09

Wciśnij F1 i poczytaj dlaczego... Zwykle soft w przypadku błędu pokazywał także rozwiązanie.
espe1 - Sro 02 Lis, 2011 22:59

Tak dla potomnych :D

Przecież w SM4 (w starszych wersjach też) każdy plik można zapisać jako avi:
(pierwsze menu z lewej)

Plik/File:

Export -->

swf
swf+html
exe

avi !! !!!!!!!!
gif
png

Januszr - Czw 03 Lis, 2011 09:03

Oczywiście że da się exportować animację robioną w swish do gif, serii png i do avi, jednak:
- pytanie dotyczy konwertera z SWF - czy jesteś pewien espe1, że SWF (np. takie ze wstawkami AS wersji trzeciej) można wyeksportować do AVI za pomocą SWISH?
- pytanie dotyczy BEZPŁATNEGO PROGRAMU - czy jesteś pewien espe1, że SWISH jest bezpłatny?

Tak dla potomnych, to przed ekspotrem warto zaglądnąć do OPCJI EXPORTU i ustawić KODEK - bez tego, eksport do AVI może okazać się porażką.

espe1, witaj na forum.

espe1 - Czw 03 Lis, 2011 10:47

Swish robi również avi bez kodowania, tzn klatka po klatce. Uzyskujemy super jakość, problemem może okazać się tylko rozmiar w przypadku bardzo dużych projektów dochodzący do kilku gigabajtów.

Co do swf, to autor postu napisał, ze zrobił swf w SM4 a potem chciał go przerobić na avi, więc ma plik swi i program.

Januszr - Czw 03 Lis, 2011 11:03

Cytat:
Swish robi również avi bez kodowania, tzn klatka po klatce
co w wielu wypadkach wiąże się ze zmianą kodeka (w EXPORT SETTINGS) na jego brak, bo ustawienia standardowe są inne - prawda?
Czemu nie odpowiedziałeś na moje pytania?