|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
|
SWiSH Max - Mapa flash
Speculek - Czw 28 Lip, 2011 10:31 Temat postu: Mapa flash Witam, potrzebuje przerobić mapę z zał±cznika.
Jak najedziemy na zielon± "plamę" powinna się ona "pod¶wietlić", powinna zostawać również pod¶wietlona po najechaniu na miasta PKS na zielonej mapie.
Czy mógłby kto¶ mi pomóc, udało mi się doj¶ć do miejsca w którym po najechaniu na miasta PKS plama się pod¶wietla i zostaje cały czas pod¶wietlana, ale gdy najedziemy na sam± plamę już ona się nie pod¶wietla.
Januszr - Pi± 29 Lip, 2011 07:16
Wystarczy, że nadasz kształtowi tak± sam± akcjęjak miastom - czyli aby po najechaniu film skoczył do klatki gdzie plama jest ja¶niejsza.
Pytanie tylko, po co taki efekt dla miast, skoro ma go uruchamiać plama?
Speculek - Nie 31 Lip, 2011 12:18
Januszr napisał/a: | Pytanie tylko, po co taki efekt dla miast, skoro ma go uruchamiać plama? |
Bo miasta s± linkami i gdy najedziemy na miasto wtedy efekt pod¶wietlenia mapy znika.
A chodzi tu o to żeby plama była cały czas pod¶wietlona nawet gdy najedziemy na masto.
Januszr - Nie 31 Lip, 2011 12:29
Aha niemal słusznie. Tyle, że jak najedziesz na plamę to zrobi się akcja onrollover plamy. Jak najedziesz na miasto to już ta akcja nie jest potrzebna, ponieważ się wykonała, prawda? Może to tylko powodować miganie plamy.
|
|