|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
|
Skrypty do programu SWiSH2 i SWISHmax - MASKA
chmmedia - Wto 24 Maj, 2011 08:06 Temat postu: MASKA Temat z którym sobie nie radzę -> http://www.chm.media.pl/MASKA.swi
Bardzo mi zależy na tym żeby warstwa reka_rekawica.png była przezroczysta - leży nad maską i się animuje - nie wiem dlaczego sama tą maską się staje ?!?!?!
[ Dodano: Wto 24 Maj, 2011 09:11 ]
Zrobiłam 2 oddzielne swfy - w jednym animowana ręka, w drugim działająca maska - chciałam w 3 pliku połączyć te dwa swfy w całość przy pomocy kontenerów - efekt jak wyżej
[ Dodano: Wto 24 Maj, 2011 09:55 ]
Poradziłam sobie ... zrobiłam 2 oddzielne swf-y i całość wrzuciłam do htmla. Tło (tło + maska - ścieranie ekranu) + na warstwie (layer) oddzielnie animującą się rękę - udało się, działa ...
Januszr - Wto 24 Maj, 2011 17:59
Możesz pokazać jak to wygląda ?
chmmedia - Wto 24 Maj, 2011 18:45
Niestety źle www.projekty-graficzne.home.pl/AG/
Podpowiesz mi dlaczego jedno z drugim raz się zgrywa, raz nie? Czy u ciebie porady na forum też są odpłatne
Januszr - Sro 25 Maj, 2011 08:11
Cytat: | Czy u ciebie porady na forum też są odpłatne |
Sama sobie odpowiedz na to pytanie czytając te 1000 moich postów. Płatne jest to co podejrzewam, że jest na sprzedaż. Co jest do dalszego wykorzystania zarobkowego poprzez pytających. Jak widzę, chm to jakaś początkująca we flashu firma reklamowa położona z dala od Warszawy, po jej azjatyckiej części... Daltego jeżeli chcecie Panie aby cokolwiek było wykonane profesjonalnie, działało właściwie, szybko, nie powodowało zbytniego użycia procesora to niestety trzeba się dochodami firmowymi podzielić z wykonawcą.
Podobnie, jako zlecenia, traktuję texty: jak zrobić grę, czy ktoś potrafi zrobić mi stronę, poproszę o przesłanie skryptu do pracy domowej... etc. do takiego podejścia do spraw forum przekonał mnie ten wątek: http://swish.wodip.opole....pic.php?p=24377
Cytat: | Podpowiesz mi dlaczego jedno z drugim raz się zgrywa, raz nie? |
prawdopodobnie dlatego, że ruch powodujący usuwanie kwadracików ma inną długość (ilość klatek) niż ruch grafiki rastrowej. A może akceleracja położenia nie jest właściwie zastosowana bądź jest zastosowana tylko do jednego obiektu?
shastaan - Sro 25 Maj, 2011 22:16
Obawiam się, że ten wątek jest widoczny tylko dla support team i administracji.
Mam też wrażenie, choć nie jestem go pewny, że wyraziłem się w nim trochę niejasno i że Twoja interpretacja nie jest taka jak moja intencja.
mielu - Czw 26 Maj, 2011 09:12
Wątek jest widoczny dla support team i wyżej, wydaje mi się że niema co wracać do tej dyskusji. Jeśli chmmedia nie ma już problemów to zamykam wątek, jak są to pisz na pw to odblokuje.
|
|