SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - Efekt obracania się gwazdek...

sm8 - Pon 16 Maj, 2011 09:06
Temat postu: Efekt obracania się gwazdek...
Witam serdecznie.
Znalazłem w internecie stronkę na której zainteresował mnie pewien efekt a mianowicie:
Obracające powiększające i obracające się gwiazdki...
Chodzi o logo w lewej części strony an samej górze http://kuriereuropa.com.pl/

Jak osiągnąć taki efekt w swishu mógł bym was prosić o wskazówki porady??

Z góry dziękuję za informacje i odpowiedzi.

Januszr - Pon 16 Maj, 2011 09:42

proszę.
NIE JA JESTEM AUTOREM SKRYPTU.

sm8 - Pon 16 Maj, 2011 10:18

jak zwykle ten sam problem... mam niby swish 4 ale nie chce mi otwierac tego pliku :( wyskakuje ze nie jest to ta wersja w której jest zapisnay plik :( można to jakos przeskoczyć ??
krzywy105 - Pon 16 Maj, 2011 10:24

zaktualizować Swisha do najnowszego buildu. :)
Januszr - Pon 16 Maj, 2011 11:14

Skoro masz SM4 to aktualizacje są free. Zaloguj się na https://my.swishzone.com/users/login.asp i zassaj OFICJALNEGO builda, czyli 20110318 - bo jakoś ostatni to jest właśnie oficjalny. Jak wyjdzie beata to będę używał nieoficjalnego builda, który także dla posiadaczy SM4 ENG jest free (zassać mozna z BugsForum).
Pozdrawiam.

sm8 - Pon 16 Maj, 2011 12:44

Efekt prawie tak bym chciał z tym ze tutaj animacja odbywa sie w 3D a ja chcial bym uzyskac efekt animacji po okręgu jak w przykładzie strałem sie zmieniac parametry s AS ale bez rezultatu.. czy moge liczyć jeszcze na pomoc ??

[ Dodano: Pon 16 Maj, 2011 12:49 ]
Ok chyba sobie poradziłem sorki za zamieszanie...

[ Dodano: Pon 16 Maj, 2011 13:06 ]
Jednak muszę się zwrócić o pomoc... jak osiągnac efekt zmniejszającej się gwazdki po lewej stronie a nie u gory zataczanego okręgu... ??

Januszr - Pon 16 Maj, 2011 16:04

załącz przerobione swi
shastaan - Pon 16 Maj, 2011 16:06

im większy odstęp w czasie tym większy odstęp między gwiazdkami, całkiem logicznie
kopiuj i wklej i przesuń place
dasz radę

jak poukładasz to zamień to na mc i przerzuć go do klatki gdzie już wszystkie są widoczne