|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Polska czcionka w listach wysyłanych przez formularz
dd - Wto 16 Sie, 2005 06:04 Temat postu: Polska czcionka w listach wysyłanych przez formularz Mam problem, wstawiłam formularz do swishmax-a, wysyła listy i nawet można wpisywać polską czcionkę już w gotowym swf. Ale listy które dochodzą są bez polskiej czcionki. Same "krzaki" w listach. Zmieniałam kodowanie pliku php ale to też nic nie pomogło. Czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu. Dodam że mam legalnego swishmax-a, bez żadnych cracków itp. Legalnie kupionego i zarejestrowanego.
Czy ktoś może pomóc ?
lemondude - Czw 18 Sie, 2005 09:22
Nie wiem czy to pomoże - pomaga przy wyświetlaniu polskich znaków wysyłanych przez php z bazy MySQL.
Kod: |
onLoad () {
system.useCodepage = true;
}
|
Pozdr.
dd - Czw 18 Sie, 2005 12:14
Dziękuję za odpowiedź pomogło ale tylko na 80%. W listach pojawiły się polskie znaki: ć ę ż ń ó ł ale reszta czyli ś ą ź nadal pozostaje jako krzaki. Wogóle w samym wypełnianiu formularza na stronie pojawiły się problemy z wpisywaniem ą ź ć.
Czy jeszcze jakieś pomysły bo już wiele godzin nad tym siedze i włosy z głowy wyrywam
Czekam na odpowiedź.
Pozdrawiam.
lemondude - Sob 20 Sie, 2005 08:44
http://swish.wodip.opole....topic.php?t=535
Tutaj odpowiedź na kwestie polskiej czcionkiw polach formularza. Działa na 100%. Nie wiem co z reszta polskich znaków, jak mi coś przyjdzie do głowy - dam znac:)
dd - Sob 20 Sie, 2005 09:44
Super wielkie dzięki za pomoc ale jeszcze jeden problem. Jak ten kod podpiąć z php dzięki któremu są wysyłane listy no i jak poradzić sobie ze zmiennymi ponieważ tekst w moim formularzu jest właśnie ze zmiennymi a jeśli je zlikwiduje to php nie wyśle listu. I koło się zamyka. Załączam formularz, może ktoś zerknie co jest nie tak. Dodam jeszcze że w przykładzie jaki załączyłam nie ma polskich znaków w listach które dochodzą na maila, po dodaniu poprzedniego skryptu tylko parę znaków widzi jako polskie.
nugatt - Sob 20 Sie, 2005 09:54
!! http://swish.wodip.opole....topic.php?t=535 !!
przeczytaj mój post z księgą gości.
dd - Sob 20 Sie, 2005 10:16
Skrypt działa, ale tylko jeśli nie ma wprowadzonych zmiennych, a bez tych zmiennych php nie widzi że coś jest wpisane w pola tekstowe i tym samym nie wysyła listów. Pojawia się komunikat by wypełnić dane pole. Aby wysłać list muszą być zmienne, czyli trzeba coś zmienić w skrypcie ale jak i co?
MBabelek - Sob 20 Sie, 2005 12:01
Poczytaj FAQ serwera, na ktorym chcesz umiescic ten skrypt i jakie zmienne ma dopuszczone a jakie wyłączone.
dd - Sob 20 Sie, 2005 12:11
Problem rozwiązany z samym formularzem, ale nadal jest problem z php z wysłamy listem w nim nadal nie ma wszystkich polskich znaków brakuje w liście np ą ź ć.
|
|