SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - zdjęcie

BaLoOn1 - Sro 02 Mar, 2011 08:29
Temat postu: zdjęcie
Witam wszystkich:) swish-a uzywam od nie dawna i napotkalem pewien maly problem ktory nie moge rozwiac:/chodzi mianowicie o to gdy buduje animacje flash w ktorym wystepuja zdjecia i kolejno po sobie sie wlaczaja z jakas animacja i problem jest taki ze przy zaladowaniu zdjecia do animacji na nie ktorych zdjeciach jest utrata na jakosci w niektorych miejscach robia sie znieksztalcenia :/ wiecie może dlaczego tak sie dzieje ?! :/ zdjecia byly zmniejszone w programie CorelDraw x3. Pozdrawiam!:)
shastaan - Sro 02 Mar, 2011 10:07

Rany, co masz z polskiego? :D Ciężko jest dotrzeć do treści przez tę piękną formę :]

1. Corel Draw (o ile pamiętam z czasów, gdy go jeszcze używałem) jest programem do obróbki i projektowania grafik WEKTOROWYCH i nie jest najlepszym kandydatem na stanowisko zmniejszacza zdjęć. Polecam photoshopa i opcję zmiany interpolacji obrazu w zależności od tego czy zdjęcie zwiększamy, zmniejszamy itp.

2. Twoja wypowiedź nie ma sensu dla mnie żadnego w języku polskim więc muszę się domyślać o co chodziło co więcej nie załączyłeś pliku swi, który rozwiałby moje wątpliwości więc podkreślam, że tylko zgaduję co jest problemem. Spróbuj opcji allow smoothing dla zniekształcającego się zdjęcia. W załączniku zobaczysz gdzie jej szukać.

Jak nie zadziała to pokaż swi.

Powodzenia.

P.S. Naprawdę się przyłóż bardziej do pisania tych postów bo mi się czerwony długopis w kieszeni otwiera, pomijając już fakt, że trudno to zrozumieć.

Januszr - Sro 02 Mar, 2011 11:04

shastaan, = belfer :P
shastaan - Sro 02 Mar, 2011 11:12

Sam nie jesteś lepszy =]
BaLoOn1 - Sro 02 Mar, 2011 11:45

sorry ale pisalem szybko wiec nie zwracalem uwage na tekst zbytnio ale dzieki za odp skorzystam z pomocy i pozniej dam znac pozdrawiam :)
Januszr - Sro 02 Mar, 2011 19:49

pisales? a może pisałeś? Hmm.. jeżeli pisałeś szybko i ja to mam zrozumieć to chyba wolę abyś pisał wolniej ze znakami diakrytycznymi, bo bez tego to biegle nie czytam...