|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Zmiana orientacji gotowego projektu.
witaga - Wto 15 Lut, 2011 21:44 Temat postu: Zmiana orientacji gotowego projektu. Witam Serdecznie.
Może opiszę o co mi chodzi.
Potrzebuję wykonać reklamę mojej firmy i wyświetlić ją na telewizorze który stoi w pozycji pionowej. (tak aby cała reklama wyświetlała się na całej powierzchni telewizora) Czyli muszę wykonać reklamę w rozdzielczości 1280x720 (rozdzielczość telewizora) i wszystkie elementy muszę być obrócone o 90 stopni tak aby po postawieniu telewizora w pozycji pionowej były czytelne. Ale niezbyt wygodnie robi się taką reklamę
Pytanie brzmi czy mogę wykonać projekt w rozdzielczości 720x1280 (pionowej) w tedy wygodnie się tworzy reklamę bo nic nie jest obrócone, i gotowa pracę obrócić o 90 stopni i zapisać tak aby miała 1280x720??
Coś jak ze zdjęciem, robię pionowy plik jpg z reklamą i po zakończeniu obracam go o 90 stopni, wyświetlam na telewizorze który stawiam pionowo i wszystko jest OK.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedż.
Januszr - Sro 16 Lut, 2011 08:23
Zrób sobie reklamówkę w rozdzielczości 1280x720 poziomo. Zgrupuj wszystko do MovieClipa. obróć sobie reklamówkę. W ustawieniach filmu ustaw właściwą rozdzielczość. Wypozycjonuj MovieClipa aby wpisał się całkowicie w rozmiar filmu. Export i powinno śmigać.
witaga - Sro 16 Lut, 2011 09:37
Dzięki, przetestuje i dam znać
Januszr - Czw 17 Lut, 2011 11:18
Z niecierpliwością czekamy na informacje
|
|