|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - Efekt w galerii, wykonalne w swishmaxie?
ari007 - Nie 30 Sty, 2011 20:38 Temat postu: Efekt w galerii, wykonalne w swishmaxie? Siema, znalazłem ciekawa galerie http://matthewclarck.com/gallery/paula/index.html i bardzo podoba mi się efekt zbliżania zdjęć.. zastanawiam się czy można wykonać cos takiego w swishmaxie? Wyobrażam sobie wykonanie czegos podobnego np. w 3ds maxie (ustawiając kamere i najeżdżając nią na każde zdjęcie po kolei i poźniej odpowiednio zatrzymywać i odtwarzać konkretne klatki) ale zdaje sobie sprawę, że pewnie dużo by to wazyło... a przeciez nie o to chodzi... tak wiec, ma ktoś jakis pomysł? pozdrawiam
Jeśli link będzie sprawiał problemy to wejdzcie na http://matthewclarck.com i tam w galerie.
Januszr - Nie 30 Sty, 2011 21:17
tak
ari007 - Nie 30 Sty, 2011 21:23
A możesz go przedstawić?
shastaan - Pon 31 Sty, 2011 08:25
Tak. Może.
[ Dodano: Pon 31 Sty, 2011 08:31 ]
Nie mogłem się powstrzymać
Postcardviewer masz tu:
http://simpleviewer.net/products/
wraz z innymi podobnymi, darmowymi galeriami - tiltviewer pewnie spodoba Ci się jeszcze bardziej, o zgrrrozo
Jak zrobić postcardviewer w swishu? Normalnie :] Każde zdjęcie ma inną wartość zmiennej, wartość zmiennej powoduje przejście do innej pozycji całego movie clipa zawierającego wszystkie zdjęcia. Druga zmienna, typu boolean, kontroluje zoom. Przesuwanie i powiększanie robisz na onSelfEvent(EnterFrame), żeby jeden skrypt obsłużył wszystko i żeby było płynnie...
Januszr - Pon 31 Sty, 2011 11:58
tak, mogę.
ari007 - Pon 31 Sty, 2011 14:43
Januszr, mogłbyś dodac przykład z dwoma kwadratami? bo próbuje to przerobić ale widocznie mi nie wychodzi.. Bo kwadraty powiekszają się, a mi chodzi zeby były statyczne i to my dojeżdżamy do nich a nie one do nas:P
Shastaan, super te darmowe galerie.. szkoda ze nie sa zapisane w swishu.. i rzeczywiście tiltviewer jest o niebo lepszy ale mi wystarczy PostcardViewer. Tylko mógłbyś troche jaśniej rozwinac to co napisałes jak to zrobić w swishu? tzn. chodzi mi np. o to że każde zdjęcie ma inna wartość zmiennej... - jak je przypisać?, chyba że one już sa ustawiane automatycznie to gdzię je znaleźć? i jak wartość zmiennej powoduje przejście do innej pozycji całego movie clipa zawierającego wszystkie zdjęcia?
Z góry dziękuje bardzo za pomoc!
Januszr - Pon 31 Sty, 2011 15:13
Cytat: | Januszr, mogłbyś dodac przykład z dwoma kwadratami? |
obawiam się, że nie. Najpierw pytasz czy można. Odpowiedź dostałeś. Nie zamknąłeś tematu. Potem czy mogę pokazać jak. Pokazałem. Nie zamknąłeś tematu. Teraz pytasz czy uda mi się przerobić. A ja zamiast zastanawiać się jak to zrobić myślę, jakie kolejne życzenia przyjdą do głowy... Reasumując, pewnie znajdziesz kogoś bardziej cierpliwego.
Pozdrawiam
ari007 - Pon 31 Sty, 2011 15:25
Czyli rozumiem, że jesli zołoże ( przy okazji zaśmiecając forum) nastepny temat z pytaniem czy mozesz dodac przykład z dwoma kwadratami to dodasz tak? ale czy to ma sens? nie możesz odłożyc swoje racje na bok i po prostu pomóc a nie pół rozmowy pouczajac mnie czy zadałem 1 czy 100 pytań w jednym tamacie... chyba nie o to chodzi... pytam w jednym temacie zeby nie zaśmiecać forum i jeśli ktos szukałby w przyszłoscie tego efektu to nie musi szukać kilku tematów i próbowac je połączyc tylko mogłby sobie przeczytać wszystko w jednym.... milion tematów na tym forum ma po kilka pytań założyciela tematu (i nawet Ty odpowiadałes CIERPLIWIE na te pytania) i jakos nie widziałem żeby to był dla Ciebie albo kogokolwiek problemu a mnie nagle się uczepiłes... Zrobiłem Ci coś czy o co chodzi? A jeśli naprawde Ci to przeszkadza to nie ma problemu - założe nowy temat... tylko powiedz.
[ Dodano: Pon 31 Sty, 2011 20:23 ]
Udało sie:) dzieki wielkie za pomoc! pozdro
|
|