|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
 |
SWiSH Max - [SM4] Import Video - odtwarzacz
Robert_srmmz - Pią 28 Sty, 2011 09:48 Temat postu: [SM4] Import Video - odtwarzacz Witam,
Chciałbym zaimportować plik Avi, który będzie miał wbudowany odtwarzacz.
Importuje Video, w otwartym oknie w zakładce FLV Export podaję ścieżkę zapisu pliku FLV.
Następnie w oknie KONTROLKI widnieje napis BRAK. W jaki sposób mogę dodać odtwarzacz z biblioteki?
Ewentualnie jeśli importuję film bez odtwarzacza i stworzę swoje ikonki PLAY i STOP, to jakich skryptów muszę użyć do poszczególnych przycisków aby zatrzymać i wznowić odtwarzanie video? Skrypty sterowania play i stop nie działają.
Pozdrawiam
Robert
Januszr - Pią 28 Sty, 2011 10:11
Cytat: | Chciałbym zaimportować plik Avi, który będzie miał wbudowany odtwarzacz. |
w jaki sposób do AVI chcesz dorzucić odtwarzacz???? Avi to film a odtwarzacz to program.
Proponuję abyś z komponentów wybrał sobie jakiegoś playera.
Jeżeli zechcesz zaglądnąć tutaj: http://swish.wodip.opole....p?p=21106#21106
to znajdziesz tam coś na wzór galerii filmików - pewnie podpowie Ci to jak uzyskać zamierzone przez Ciebie efekty.
Robert_srmmz - Pią 28 Sty, 2011 11:46
może nie wyraziłem się jasno.
Chodzi o to, że chce importować Video, które będę mógł w dowolnej chwili zatrzymać oraz puścić ponownie.
Wybierając: WSTAW -> IMPORT WIDEO, otwiera mi się nowe okne. Zapisuję wideo do pliku FLV.
Film pojawił się na SCENIE, tworzę przyciski STOP i PLAY.
Teraz potrzebuje przypisać do tych przycisków odpowiednie skrypty, które powodują start i stop wideo.
Januszr - Pią 28 Sty, 2011 13:15
Ok. Troszkę lepiej rozumiem teraz - dzięki.
Na początek nazwij swoje video jako: film
Do guzika, który ma być przyciskiem PLAY przypisz:
[code]on (release) {
film.play();
}[code]
Do guzika, który ma być przyciskiem STOP przypisz:
[code]on (release) {
film.stop();
}[/code]
I już.
Ujazd - Sob 19 Lut, 2011 09:38
Ja mam podobny problem. Tak mi się wydaje
Zapisuję sobie filmik we flashu.
Później kiedy próbuję go importować nie ma możliwości edycji.
Dlaczego ?
Jak zapisać żebym mógł go edytować ?
Dzięki za odpowiedź.
Januszr - Sob 19 Lut, 2011 15:56
Cytat: | Zapisuję sobie filmik we flashu. | czyli z jakim rozszerzeniem???
Cytat: | Później kiedy próbuję go importować nie ma możliwości edycji. | kogo??? jak importować???
Cytat: | Jak zapisać żebym mógł go edytować ? |
Np jako AVI - jak masz AviEdit to możesz nawet pojedyncze klatki przerysowywać. Albo jak kupisz jakiś soft do edycji AVI to także będzie dobrze.
Swish zapisuje pliki SWI i one są edytowalne w programie SwishMax.
|
|