SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - Export do AVI, problem

majsan - Sro 26 Sty, 2011 09:49
Temat postu: Export do AVI, problem
Witam

Mam problem z exportem prezentacji do pliku AVI.
Prezentacja składa sie z 9 scen, gdy wykonuje export do avi proces przebiega normalnie, ale po otworzeniu zapisanego video okazuje sie ze zapisalo sie tylko 6 scen. Robilem to kilkakrotnie i nie potrafie skonfigurowac tego tak aby zapisala sie cala prezentacja.

Jakies pomysly?

Januszr - Sro 26 Sty, 2011 09:57

Tak. Bez swi mam tylko jeden pomysł (zakładając, że masz ostatnią licencjonowaną wersję):

na końcu sceny 6, po czasie wykonania wszystkich MovieClipów, daj skrypt
nextSceneAndPlay();
co spowoduje, że zostanie sczytane AVI ze scen, do których przechodzisz klikając na buttony.

majsan - Sro 26 Sty, 2011 10:06

No wlasnie w tym problem po kazdej scenie jest nextSceneAndPlay.
W skryptach tez nie widac błedów.
Buttonow nie ma bo to ma byc zapisane jako zwykly film na ktorego nie mamy wplywu :P

Średnio mogę dolaczyc swi bo to dosc duzy plik, jest to prezentacja ktora ma zostać dołączona do pracy inzynierskiej. Dlatego wolal bym zeby było to w formacie avi, ale jeśli sobie z tym nie poradze bedzie musiało zostać w exe i liczyc ze kazdy sprawdzajacy ta prace bedzie mial flash playera :P

mielu - Sro 26 Sty, 2011 12:12

Jeśli wypuścisz do exe, jedynym ograniczeniem jest system.
Plik exe posiada w sobie fp, lecz nie każdy ma MS Win.

Januszr - Sro 26 Sty, 2011 14:14

Wydaje mi się, że sytuacja, którą opisałeś jest nieco "dziwna". Sądzę, że powinieneś skorzystać z SupportCall: https://my.swishzone.com/users/supportcenter.asp
Odnośnie do
Cytat:
zostać w exe i liczyc ze kazdy sprawdzajacy ta prace bedzie mial flash playera
sądzę, że możesz pominąc wodotryski typu GLOW i inne, które nie są obsługiwane przez FP6.