SWiSH Forum
Forum użytkowników programów SWiSH

SWiSH Max - zatrzymanie dźwięku

krzysztof.kt - Sro 08 Gru, 2010 19:01
Temat postu: zatrzymanie dźwięku
Witam,

mam dosyć poważny problem z którym nie potrafię sobie poradzić, otóż potrzebuję wyłączyć dźwięk w pewnych klatkach w animacji np od 380- do 450 klatki ma nie być muzyki.
Tyle że główny player jest zrobiony na zasadzie gotowego Playera w swf wczytywanego przy starcie strony na panel.

stopallsound(); - nie działa, stop Sound też nie.

Proszę o poradę.

shastaan - Sro 08 Gru, 2010 20:35

_root.stopAllSounds();

albo

_root.movieclip_ktory_laduje_player.stopAllSounds();

albo

pokaż plik :P

krzysztof.kt - Sro 08 Gru, 2010 20:58

OK działa ten 2 sposób, a co wówczas gdy w 241 klatce fajnie zatrzymuje się muzyka z playera, a jeżeli mi się ładuje 8 innych playerów z demo i chce zrobić tak aby jeżeli 1 z nich gra to żeby nie grały 2 na raz tylko jakoś blokowało odtwarzanie do 1 playera - nie wiem czy jasno sie wyrażam:) jeżeli gra 1 z 8 playerów to żeby nie było można włączyć innego do czasu zatrzymania lub skończenia grania 1 playera:)
shastaan - Sro 08 Gru, 2010 22:06

1. nie mam pojęcia o co ci chodzi, nie wyrażasz się nawet średnio jasno...

2. 8 PLAYERÓW? Jak ty chcesz dojść do ładu z 8 playerami i dlaczego masz więcej niż jeden?

3. nie widzę pliku

krzysztof.kt - Sro 08 Gru, 2010 22:52

Wejdź na stronę www.zagramydlawas.pl i będziesz wiedział o co chodzi, do zakładki DEMO

jest tam 5albo 6 osobnych playerów (utworków demo) (każdy z nich to jakby połaczenie = plik mp3 w swf + grafa playera w swf + plik xml wszystko na serwerze) i to ładuje do movieclipa.

pytanie jak to zrobić aby grał tylko 1 w danym czasie:(?

naciśnj na 3 utwory jednocześnie i zobaczysz co jest grane :)

jeżeli nacisnę odsłuchanie 1 utworu i od razu nacisnę np play w 2 utwór to ten 1 ma nie grać tylko 2 a nie 2 na raz w jednym czasie.

Januszr - Czw 09 Gru, 2010 09:17

Ja bym to zrobił tak, że każdy Play ma akcję zatrzymania odtwarzania dźwięku po za tym, w którym Play jest klikany - zakładając, że nie zrobiłbym playera z playlistą ;)
shastaan - Czw 09 Gru, 2010 13:00

dokladnie tak,

Kod:
on(Press) {
stopAllSounds(); // to zacznie od zatrzymania wszystkiego
playSound(); //to uruchomi odpowiednią mp3 jak już wszystko bedzie zatrzymane
}

Tylko pewnie będziesz musiał mocno rozwinąć stopAllSounds, podając ścieżki do każdego playera.

Znów, za radą Sir Janusz'a r i mojej skromnej osoby, zrób sobie player z playlistą :] Na xmlu, ładny, prosty fajny...

krzysztof.kt - Wto 14 Gru, 2010 16:07

dzięki Panowie za poradę, zrobiłem jak radziliście.