|
SWiSH Forum Forum użytkowników programów SWiSH |
|
Skrypty do programu SWiSH2 i SWISHmax - Rozciągnięcie na cały ekran
Klecha - Nie 24 Paź, 2010 13:20 Temat postu: Rozciągnięcie na cały ekran Witam,
Na początku napiszę że wiem że to już było ale nie jestem jeszcze na tyle połapany w swishu żeby ogarnąć ten temat. Druga wada tego tematu to fakt że mój szefuniu niestety nie zechciał zrobić update'u do SM3 i wszystkie projekty jakie chcecie bym obejrzał muszą być zawarte w SM2, inaczej po prostu mi nie pomożecie, a chyba przecież o to chodzi? Projekt mimo że robiony na firmowym sprzęcie itp to nie jest komercyjny.
Co do projektu zawartego w swi to jest główna plansza(to ma być jpg) która pływa przez ruchy myszki, nie wymyśliłem jeszcze lepszego sposobu na ruch tego elementu więc na razie dosyć mało płynnie i nieciekawie to wygląda. Generalnie chodzi o to żeby dostosować to do rozdzielczości i żeby to pływało. W dolnym panelu będą opcje i chciałbym żeby były równo rozmieszczone mimo rozdzielczości.
Jeśli ktoś mi pomoże z tym to będę bardzo wdzięczny. Jakby komuś już bardzo się nudziło to może podpowiedziałby mi jakiś ciekawszy sposób na ruch elementów w prawo i lewo.
Pozdrawiam i z góry dziękuję.
Januszr - Nie 24 Paź, 2010 14:50
Jedyne co mi do głowy przychodzi to albo zakup sobie wersję EDU SM3 - bo jak piszesz to niekomercyjne zastosowanie albo użyj trial SM3. Ponadto większość przykładów możesz oglądać w SM3 i kopiować skrypt do SM2. A temat już był - chyba sam pisałem coś o tym, gdzieś, kiedyś.
Klecha - Nie 24 Paź, 2010 21:25
Może faktycznie masz rację i powinienem spróbować z trialami, a co do skryptów to tak pisałeś, przeglądałem je kilkakrotnie i próbowałem zastosować ale jakoś zawsze coś mi się rozkrzaczyło :/ i nigdy nie działało tak jak potrzeba. Więc stąd moja prośba by ktoś zajrzał do tego przykładu co zrobiłem i spróbował to jakoś poprawić. Jak chętnych nie będzie to po prostu coś czuję że będę jeszcze z miesiąc dochodził do tego co już ludzie dawno odkryli.
Januszr - Pon 25 Paź, 2010 07:42
TUTORIAL
inaczej i zrobione w sm2 jest tutaj: GOTOWY PRZYKŁAD
Cytat: | Jak chętnych nie będzie to po prostu coś czuję że będę jeszcze z miesiąc dochodził do tego co już ludzie dawno odkryli. |
Może wystarczy zapytać google? A może wystarczy pooglądać forum u producenta?
|
|